Jen několik hodin po zveřejnění prvních obrázků z nového filmu o rudém pekelníkovi Hellboy: The Crooked Man tu máme plnohodnotný trailer. A ten mezi fanoušky mnoho pozitivních reakcí nevyvolal.

Film od režiséra Briana Taylora (Zastav a nepřežiješ, Gamer, Ghost RIder 2)je adaptací Mignolova stejnojmenného komiksu, který u nás vyšel pod názvem Paskřivec a jiné příběhy. Zaměří se na mladého a nezkušeného Hellboye (Jack Kesy) a nového člena BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany), jenž se v 50. letech vydává do Virginie. Zde se střetne jak s komunitou čarodějnic a kanibalů, tak i s démonickou bytostí jménem Paskřivec (The Crooked Man).

I když makeup mladého Hellboye je pomrknutím na jeho komiksovou podobu a za projektem stojí i samotný komiksový tvůrce Hellboye, Mike Mignola, fanouškům se trailer už teď nelíbí. Označují ho za nízkorozpočtový film z Wishe, který studio natočilo pouze proto, aby si zachovali licenci. I když tento sentiment dokážu chápat, rád bych věřil, že obsahově bude film více v duchu původních komiksů a snad bude lepší, než verze s Davidem Harbourem a Millou Jovovich z roku 2019. Když pro nic jiného, tak snad pro to, že Mike Mignola sám pracoval na scénáři na rozdíl od předchozího filmu.

Také bych byl raději za ukončení trilogie od Guillerma del Tora, ale toho už se zřejmě nikdy nedočkáme. Můžeme tedy doufat, že se nový Hellboy vyhne osudu toho předchozího. Ostatně lehce přízemní a hororová atmosféra, která z filmu vyzařuje, se k tomuto mladému a ještě nezkušenému pekelníkovi hodí možná víc než předchozí bombastická dějová linie o konci světa. 

A pokud vás zajímá, jak se Hellboy dostal do našeho světa, a proč je tak oblíbenou postavou podívejte se na naše tematické video.

Z komiksu na plátno: Hellboy a jeho nádherný svět