Po filmovém fiascu jménem Hellboy z roku 2019 Davidem Harbourem v hlavní roli jsme dlouho žádný nový film o rudém pekelníkovi nečekali. A přece letos očekáváme nový titul z tohoto univerza, kterému poslední klapka padla na jaře minulého roku. Tvůrce původního komiksu Mike Mignola v rozhovoru pro The Wrap odhalil, že Hellboy: The Crooked Man by se měl v kinech objevit někdy na podzim tohoto roku. 

Teď jsme se ale konečně dočkali prvního obrázku z filmu. Zveřejnil ho na twitterovém účtu DiscussingFilm. Herec Jack Kesy se nám konečně ukazuje v kompletním make-upu a vypadá, no, vlastně dost komiksově. Snad to tedy znamená, že se v blízké době dočkáme i traileru.

The Crooked Man se na rozdíl od filmů režiséra Guillerma del Tora podívá na ještě mladého a nezkušeného Hellboye, jenž se v 50. letech vydává do Virginie. Zde se střetne jak s komunitou čarodějnic a kanibalů, tak i démonickou bytostí jménem Paskřivec (The Crooked Man).

Další dvě zásadní postavy budou Tom Ferrell (Jefferson White), Hellboyův spojenec, jenž Paskřivcovi upsal svou duši, a Bobbie Jo Song (Adeline Rudolph), která v původních komiksech nevystupuje. Její úloha ve filmu je tedy zatím otázkou. 

Film natočil Brian Taylor, který byl jedním z režisérů známých akčních titulů jako Zastav a nepřežiješ (2006), Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011). Dále se na scénáři podílel také Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants.

Hellboy je zajímavou komiksovou postavou a pokud se o něm chcete dozvědět více, podívejte se na naše tematické video.