Minulý měsíc jsme se dozvěděli, že legendární Steven Spielberg chystá nový film, který by měl zahrnovat mimozemšťany. Příliš velké překvapení to nebylo, Spielberg má filmy o návštěvnících z jiných planet rád, i přestože je někdy cpe do titulů, kam se úplně nehodí (tímto zdravíme A.I. Umělou inteligenci). Nyní ale také víme, kdy přesně film dorazí do kin.

Oficiální premiéra byla stanovena na 15. 5. 2026, u nás to zřejmě bude o den dříve. Film stále nemá žádný název, stejně tak pořád nevíme, o čem přesně vlastně bude. Pod palec si ho každopádně vzalo studio Universal Pictures. Zatím není známo, kdy padne první klapka, jsme také velice zvědaví na to, kdo všechno se ve filmu vlastně objeví.

Výše zmíněné datum premiéry je docela odvážné, protože ve stejném měsíci a roce vejdou do kin také dva očekávané velkofilmy, jmenovitě Avengers 5 (1. 5. 2026) a Star Wars snímek The Mandalorian & Grogu (22. 5. 2026), o které bude zřejmě velký zájem. Tak snad chystaný Spielbergův film neuvízne v jejich stínech a zaznamená dostatečný komerční úspěch.

Vše ale také bude záležet na tom, kolik peněz do něho bude vlastně chtít výše zmíněné studio narvat. To holt uvidíme, premiéra je ještě daleko. Je také furt možné, že jeden z uvedených filmů se odloží na pozdější datum. 

O scénář k chystanému filmu se každopádně postaral Spielbergův dlouholetý spolupracovník David Koepp, který se například podílel na psaní režisérových známých titulů jako Jurský park (1993), Válka světů (2005) a Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008).