Letošního léta jsme se dočkali dalšího snímku poněkud rozporuplně přijímaného režiséra M. Night Shyamalana, který nesl název Old. A i když je film venku sotva pár měsíců, známý filmař už připravuje svůj další projekt. Studio Universal Pictures oznámilo, že se bude nazývat Knock at the Cabin, přičemž datum premiéry je stanovený na 3. 2. 2023. Shyamalan se s touto informací pochlubil i na svém Instagramu. Zatím není vůbec známo, o čem přesně nadcházející režisérův film bude, ale pravděpodobně můžeme opět očekávat nějakou mysteriózní podívanou s hororovým nádechem, což je ostatně styl, jenž má Shyamalan nejraději. 

Shyamalan sdělil, že celý scénář má kolem sto stran, přičemž podrobnější informace vyjevit nechtěl. Není ani známo, kdy přesně bude zahájena produkce, ale jelikož jeho nejnovější film Old se začal natáčet ani ne rok před premiérou, je poměrně dost pravděpodobné, že se produkce rozjede až v létě roku 2022. Nutno ovšem dodat, že Old se z převážné části odehrával na jednom jediném místě (tajemné pláži, na které všichni lidé stárnou bleskovou rychlostí), tudíž celé natáčení bylo o něco více uzemněné. Vše tudíž bude záležet na tom, nakolik komplikovaná bude produkce nadcházejícího titulu Knock at the Cabin. 

S tvorbou M. Night Shyamalana to bylo napříč lety složité. V roce 1999 natočil Šestý smysl, který se stal jedním z nejlepších mysteriózních thrillerů všech dob, plus mnozí ho dodnes považují za nejlepší režisérův film. Podobný úspěch slavily i jeho další filmy Vyvolený a Znamení. Ale v roce 2004 natočil režisér snímek Vesnice, u kterého měli kritici již rozporuplné názory. Prvním velkým malérem byl film Stalo se, který si vysloužil především negativní recenze. O dva roky později představil světu filmovou adaptaci Posledního vládce větru, kterou mnozí považují za jeden z nejhorších filmů všech dob. V té době byla režisérova reputace již značně pošramocená. Opět si ji ale začal napravovat s filmy jako The Visit a Rozpolcený, které už byly přijímány mnohem vřeleji. Jeho nejnovější film Old však opět získal především rozporuplné přijetí.

I navzdory těch několika přešlapů je ale Shyamalan jedním z nejzajímavějších režisérů současnosti, který má velice specifický styl. Tak doufejme, že jeho nadcházející film bude slavit úspěch.