Joel a Ethan Coenovi tvoří bratrské duo, které by měl jednoznačně znát každý fanoušek filmu. Společně nám nadělili nezapomenutelné tituly jako Millerova křižovatka (1990), Fargo (1996), Big Lebowski (1998) a Tahle země není pro starý (2007), které patří mezi to nejlepší z jejich filmografie. A i přestože oba bráchové už podle všeho chystají další společný film, Ethan Coen v budoucnu uvede dva „sólo“ tituly.

Jedním z nich bude road-movie komedie Panenky na útěku, ve kterém se v hlavních rolích objeví herečky Margaret Qualley (Tenkrát v Hollywoodu) a Geraldine Viswanathan (Nebe s.r.o.). U nás snímek vyjde 21. 3. 2024. Ethan ale podle všeho chystá svůj další samostatný film, který už má na palubě známé herecké tváře. 

Filmař pro nás připravuje titul jménem Honey Don't!, který by se měl začít natáčet v Novém Mexiku již letos během března. Zahrát by si v něm měli Aubrey Plaza (Scott Pilgrim jde na věc), Chris Evans (Ghosted) a výše zmíněná Margaret Qualley, která zřejmě Coenovi padla do oka.

Podrobnosti o zápletce jsou zatím drženy pod pokličkou, ale jednat by se mělo o krimi komedii, která bude svým stylem připomínat chystané Panenky na útěku. Margaret Qualley by si každopádně měla zahrát soukromou vyšetřovatelku, Aubrey Plaza jakousi tajemnou ženu a Chris Evans zas vůdce kultu. 

Je poměrně zajímavé, že se Ethan Coen s výrobou samostatných titulů takhle rozjel. Ještě před pár lety to totiž vypadalo, že s filmařinou na nějaký čas skončí, aby se mohl naplno věnovat psaní divadelních her.

Co se jeho bratra Joela týče, ten má za sebou také samostatný titul, jmenovitě snímek The Tragedy of Macbeth (2021), v němž se v hlavní roli objevil Denzel Washington.