Už ke konci minulého roku Bruce Campbell, který je nejvíce ikonickou tváří hororové franšízy Evil Dead (Smrtelné zlo), fanoušky ujišťoval, že hrůzná série ještě neřekla své poslední slovo. A jelikož poslední vydaný titul, tedy Smrtelné zlo: Probuzení (2023), měl skvělé tržby a recenze, nelze se vůbec divit, že značka bude dál pokračovat.

A nyní server Deadline hlásí, že další Evil Dead snímek je oficiálně ve výrobě. O samotném ději zatím žádné informace nemáme, ale server o něm mluví jako o jakémsi spin-offu. Už ale známe i jméno režiséra. Další Evil Dead natočí Sébastien Vaniček, zatím poměrně neznámý filmař, který však už za sebou jeden hororový titul má. A to velice chválený francouzský snímek Vermines, od kterého by se lidé trpící arachnofobií měli držet na míle daleko. Níže se můžete podívat na trailer. 

Vaniček s tímto celovečerním debutem zabodoval na filmovém festivalu v Sitges, kde za film získal Zvláštní cenu poroty. Tak snad se chystaný Evil Dead dostal do dobrých rukou. Kromě režie by se filmař měl podílet i na tvorbě scénáře. Na výrobu bude dohlížet studio Ghost House Pictures, které založili Sam Raimi a Robert Tapert, otcové celé slavné hororové značky.

Jelikož je celý projekt ještě v plenách, tak zatím není známo, kdo všechno se ve filmu objeví, stejně tak i nad datem premiéry visí otazník. Ale kdyby se našlo nějaké to místo pro Campbella, aby si zopakoval roli hrdiny Ashe, tak bychom se vůbec nezlobili! 

Jak již bylo řečeno, značka Evil Dead před sebou má světlou budoucnost. Zmíněný herec minulý rok uvedl, že fanoušci mohou nyní očekávat další filmy přibližně každé dva až tři roky, tentokrát tak nebudou muset čekat celé jedno desetiletí.

A možná se ke značce vrátí jako režisér i Sam Raimi, který ji v roce 1981 odstartoval. Ale neradi bychom to zakřikli.