Na Oscara nominovaný francouzský filmař Sylvain Chomet se nám po mnoha letech vrátil k animované tvorbě. Jeho celovečerním debutem a zřejmě i dodnes nejznámějším filmem byl kouzelný počin Trio z Belleville (2003), za nějž zabojoval o cenu Akademie v kategorii Nejlepší animovaný film. Jeho dalším hezky vyhlížejícím dílem bude Magnificent Life of Marcel Pagnol, na který už máme oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už je z názvu zřejmé, hlavním hrdinou příběhu se stane titulní Marcel Pagnol, slavný filmař a dramatik, která je obecně považován za jednoho z největších francouzských spisovatelů 20. století. Příběh by nás měl zavést do roku 1955, kdy je už 60letý Pagnol uznávaným umělcem. Když si šéfredaktor časopisu ELLE vyžádá pravidelné sloupky o Pagnolově dětství, slavný dramatik v tom uvidí skvělou příležitost vrátit se ke svým uměleckým kořenům, tedy ke psaní.

Když ale kvůli selhávající paměti a neuspokojujících výsledcích jeho posledních dvou her začne pochybovat o své práci, tak se mu náhle zjeví Malý Marcel – chlapec, kterým kdysi býval. Společně tak prozkoumají jeho neuvěřitelný život a oživí jeho nejcennější vzpomínky. 

Sylvain Chomet se postaral o scénář i režii, mezi jeho předešlé tituly patří ještě animák Iluzionista (2010) a komediální drama Attila Marcel (2013). Je také autorem animovaného intra k nedávno vydanému pokračování Jokera, na nějž máme recenzi.

Ve Francii bude film premiérovat už tento měsíc, zatím není známo, jak to bude s uvedením v dalších zemích.