Mezi nejtalentovanější jihokorejské režiséry současnosti patří bezpochyby i Park Chan-wook, tvůrce slavné filmové trilogie o pomstě, do které patří snímky Má je pomsta, Old boy a Nebohá paní Pomsta. Mnoho fanoušků právem označuje za nejlepší film právě Old boye, který je i obecně považován za režisérův nejslavnější film. Snímek získal v roce 2004 Velkou cenu na festivale v Cannes, přičemž následně v roce 2013 vznikl i americký remake, kde hlavní postavu ztvárnil Josh Brolin. Tudíž pokud jste režisérovými fanoušky, máme pro vás skvělou zprávu. Park Chan-wook by měl ještě letos filmovému světu nadělit svůj další film, který ponese název Decision to Leave.

Mnoho informací o samotném ději nemáme, víme pouze to, že děj by se měl zaměřit na jistého detektiva, který začne vyšetřovat podivnou vraždu muže v horách. Při svém neúnavném pátraní po odpovědích se následně setká s nebožtíkovou tajemnou manželkou, která se stane hlavní podezřelou. A následně na to začne pronikat do jakéhosi nadpřirozeného světa, který mu má na jisté otázky odpovědět. Film bude premiérovat na nadcházejícím filmovém festivale v Cannes. Během léta by pak měl mít premiéru i v jihokorejských kinech, přičemž někdy na začátku podzimu by se měl dostat i k nám. Oficiální plakát k filmu si můžete prohlédnout výše. 

Park Chan-wook se postaral jak o režii, tak i o scénář, se kterým mu ještě pomáhala filmařka Jeong Seo-Gyeong. Ta se například podílela na tvorbě nejenom výše zmíněné Nebohé paní Pomsty, ale i na snímcích jako Jsem kyborg, ale to nevadí, Žízeň a Komorná, což jsou Chan-wookovy úspěšné filmy z posledních let. Ve filmu si zahrají herci jako Tang WeiPark Hae-ilLee Jung-hyunGo Kyung-pyoPark Yong-woo.

Jste také fanoušci slavné trilogie o pomstě?