V půlce léta přisviští do kin další film z legendární série Mission: Impossible, který tentokrát ponese podtitul Odplata – První část. Ano, nadcházející sedmý díl bude rozdělený na dva filmy, které by nám údajně měly nadělit vůbec poslední misi Ethana Hunta (Tom Cruise). Zda tomu tak ale skutečně bude, je zatím otázkou. Nadcházející první část dorazí do kinosálů už za necelé tři měsíce, v rámci toho jsme se od serveru Entertainment Weekly dočkali zbrusu nových fotek, které si můžete prohlédnout níže.

A co většinou nálož fotek od zmíněného serveru znamená? Přesně tak, že nový trailer by už mohl být za dveřmi. Vzhledem k tomu, že vydavatelské studio Paramount bude přítomné na momentálně běžícím CinemaConu 2023, tak bychom si tipli, že novou upoutávku vypustí během čtvrtka, kdy bude mít na akci vlastní panel. Je ale samozřejmě možné, že trailer dorazí dříve, to se holt necháme překvapit.

Nově vydané fotky každopádně odhalují nejenom staré známé z předchozích dílů, ale i některé zcela nové tváře. 

Jedna z nich patří herečce Pom Klementieff, hvězdě ze Strážců Galaxie, v nichž ztvárňuje miloučkou Mantis. V Mission: Impossible si však zahraje mnohem drsnější roli.

O té zatím je známo pouze to, že bude záporná. Režisér Christopher McQuarrie pro výše zmíněný server Entertainment Weekly mimo jiné uvedl, že hereččina postava bude na začátku příběhu držet basu s hlavním záporákem filmu, jehož si zahraje charismatický Esai Morales. Oba tak budou představovat zlovolnou sílu, proti níž Ethan vytáhne do boje. Pom Klementieff se krátce mihla také v prvním oficiálním traileru, který je téměř rok starý. V něm se nacházela v jakémsi vlaku, kde se pustila do bitky s neznámými útočníky. Tudíž je zřejmé, že žádným ořezávátkem rozhodně nebude.

Novou tváří se stane i Hayley Atwell, další marvelovská hvězda, která se proslavila rolí Peggy Carter. V Mission: Impossible si má zahrát postavu jménem Grace, přičemž se zdá, že se stane pro Ethana a jeho partu spojenkyní. O její úloze v příběhu však zatím nic nevíme.

Kromě Cruise se vrátí také jeho staří dobří parťáci jako Ving Rhames, Simon Pegg a Rebecca Ferguson. Vrátit by se měla také Vanessa Kirby jako zbraňová dealerka Alanna Mitsopolis z Mission: Impossible – Fallout. Dále se v Odplatě ukážou hvězdy jako Shea Whigham, Nick Offerman, Janet McTeer, Hannah Waddingham a Lucy Tulugarjuk.

Christopher McQuarrie, který již natočil předešlé dva vydané filmy (Národ grázlů a Fallout), se taktéž postaral o scénář pro oba nadcházející filmy.

První část Odplaty bude v kinech premiérovat 13. 7. 2023, druhá část zas až 27. 6. 2024.