Už za měsíc vejde do kin další díl z dlouhé řady Disneyho hraných předělávek jeho animovaných klasik, se kterým tentokrát zamíříme pod hladinu oceánu. Remake Malé mořské víly se nedávno pochlubil další krátkou upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše.

Upoutávka tak opět hraje na nostalgii a ukáže nám sekvence, které již známe z původního animáku. Tentokrát si ale můžeme také pořádně prohlédnout zlou mořskou čarodějnici Uršulu (Melissa McCarthy), která bude i zde zastávat úlohu hlavní záporačky příběhu. Dále se také dočkáme sekvence, ve které Ariel (Halle Bailey) prozkoumává potopený vrak lodi spolu se svým rybím parťákem Flounderem (Jacob Tremblay), přičemž následně se k nim přidá i racek Scuttle (Awkwafina). A na chvilku se tam mihne i krab Sebastian (Daveed Diggs), který stále vypadá naprosto příšerně. Ale už si holt budeme muset zvyknout na to, že když nějaká Disney předělávka bude zahrnovat zvířata, tak prostě budou zcela postrádat mimiku. 

Vyšlo také najevo, že Malá mořská víla bude 2 hodiny a 15 minut dlouhá, což z ní bude dělat zatím vůbec nejdelší hraný remake Disneyho animované klasiky. Je tak otázkou, jak moc nového obsahu nám vlastně tvůrci ve filmu představí, už nějakou dobu totiž víme, že bychom se měli dočkat také postav, které se v původní verzi neobjevily. Patří mezi ně například královna Selina (Noma Dumezweni), Pearla (Lorena Andrea), India (Simone Ashley) a Karina (Kasja Mohammar).

Jinak bychom ale samozřejmě měli počítat se stejnou hlavní dějovou linkou. Mořská víla Ariel, která je dcerou mocného vládce moří Tritona (Javier Bardem), strašně moc touží poznat svět nad hladinou moře. Jedné bouřlivé noci tak zachrání před utonutím mladého prince Erica (Jonah Hauer-King), do kterého se pak i zakouká. Pokusí se proto vyhledat pomoc u Uršuly, která jí sice učiní lákavou nabídku, ale Ariel neví, že zlá čarodějnice má své vlastní plány. 

O režii filmu se postaral Rob Marshall, tvůrce slavných titulů jako Chicago (2002), Gejša (2005) a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011). Scénář si zas vzali na starost Jane Goldman a David Magee.

Na soundtracku se podílel jak legendární Alan Menken, tak i Lin-Manuel Miranda, scenárista muzikálu Hamilton (2020). Podle všeho bychom se navíc měli v remaku dočkat čtyř nových písní.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 5. 2023.