Americký Super bowl nám nadělil plnohodnotný trailer očekávaného pokračování nové trilogie o Planetě opic. Kingdom of the Planet of the Apes je neskutečně složitý název, ale asi stále lepší než oficiální český překlad Království Planeta Opic (proč tam sakra není ten genitiv?). Po událostech první trilogie se děj posouvá o 300 let do buducnosti. Hlavní postavou se tu stává Noa (Owen Teague), kterému se nelíbí přístup jeho soukmenovců k lidem. Z těch totiž v tomhle novém světe zůstala jen hrstka divochů, které gorily a opice loví.

Noa se proto rozhodne zachránit tajemné lidské děvče (Freya Allan), které je oproti ostatním jiné. V traileru slyšíme, že je inteligentnější než ostatní lidé, také můžete vidět, že její ošacení vypadá jinak, tak nějak moderně. Zatím není známo, jakou má za sebou minulost, ale kdo ví, možná se konečně dočkáme nějakého toho cestování v čase, jako to bylo u původních filmů a knihy. 

Opice samotné tu vstupují do vlastní doby bronzové, přičemž hlavní záporák v podobě Proxima Caesara se snaží pořád hledat staré lidské artefakty a posunout tak civilizaci opic kupředu. A Noa samotný se u něj dostane do značné nemilosti, když se spolčí s lidskou dívkou, takže i zde máme možnost slyšet dokonalou hlášku vzdoru provázející všechny moderní opičí filmy: „Together strong!“

Režisérské otěže převzal tentokrát od Matta Reevse, jenž natočil původní trilogii, Wes Ball. Ten je znám především díky své sci-fi young-adult trilogii Maze Runner. Samotný film by měl být začátkem celé další trilogie, to ale zřejmě závisí i od jeho úspěchu v kinech. Protože ale původní trilogie byla pro 20th Century mimořádným úspěchem, dá se očekávat, že budou v budování tohoto nového univerza Planety opic i nadále pokračovat. A kdo ví, možná se dočkáme i nějakého návratu k původnímu knižnímu (nebo spíše filmovému) příběhu ze vzdálenější budoucnosti.

Království Planeta Opic se do světových kin podívá už 10. května tohoto roku, u nás se standardně objeví o den dříve.