Japonský snímek Godzilla -1.0 už je v kinech nějaký ten pátek. Už teď lze ale říct, že se jedná o parádní úspěch. Na snímek se lepí samá chvála, navíc z komerčního hlediska si vede také velice slušně. Film se v japonských kinech objevil už na začátku minulého měsíce, nicméně nyní se zdá, že do nich po novém roce vrátí. Ovšem tentokrát v trochu „vylepšeném“ kabátku.

Film se totiž vrátí v černobílé verzi, kterou lze považovat za jistou poklonu slavnému titulu Godzilla (1954), jenž nám nestvůrného titána představil. Na světě také máme i krátkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše. Režisér Takashi Yamazaki uvedl, že na černobílé verzi pracovali dlouhou dobu, kousek po kousku tak museli jednotlivé obrazy přetvořit. V Japonsku bude černobílá Godzilla premiérovat 12. 1. 2024. Tak snad se jí jednoho dne dočkáme i u nás. A když ne v kinech, tak alespoň třeba v nějakém tom Blue-Ray vydání. 

Režisér se také domnívá, že odstranění barev nabídne nový smysl pro realitu, čímž se nám Godzilla představí z nového a děsivého úhlu. Yamazaki zároveň odhalil, že by rád vytvořil i jisté pokračování. Ovšem podle jeho slov to vypadá, že by se především chtěl zaměřit na životy jednotlivých postav, které události z prvního filmu přežily. Zda se ale ve filmu opět objeví Godzilla, je otázkou.

Jak již bylo řečeno, snímek v pokladnách boduje. Celosvětově má na kontě už skoro 70 milionů dolarů, rozpočet se zdál být 15 mega, ale podle Yamazakiho byl film ještě levnější. Film se odehrává v Japonsku jen několik týdnů po skončení druhé světové války, po které se celá země nachází na kolenou. To nejhorší má ale teprve přijít. 

Takashi Yamazaki nám například nadělil akční sci-fi Osud světa (2002) a animák Dragon Quest: Tvůj příběh (2019).

Ve snímku se objevili herci jako Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yûki Yamada, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando, Kuranosuke Sasaki a Munetaka Aoki.