Chystáte výlet do Norska? Raději to ještě zvažte, protože ho v budoucnu bude opět demolovat obrovitánské monstrum. Snímek Trol z minulého roku se na Netflixu stal nečekaným hitem. Jedná se dokonce o nejpopulárnější film v neanglickém znění v historii streamovací služby. Netflix uvádí, že film byl během prvních tří měsíců od uvedení zhlédnut více než 100 milionkrát a dostal se do Top 10 v 93 zemích.

Asi tudíž nebude divu, že se v budoucnu dočkáme pokračování. Server Variety odhalil, že k dalšímu dílu se znovu upsal režisér Roar Uthaug (Tomb Raider), která natočil i díl první. Uthaug se každopádně na výrobu dalšího dílu těší, podle jeho slov bylo natočení Trola jeho splněným celoživotním snem, stejně tak ho ohromil i obrovský divácký zájem mimo Norsko. 

Zdá se, že i druhý díl bude mít pod palcem čistě norská produkce, což znamená, že momentální stávky herců a scenáristů by výrobu neměly nijak ovlivnit. Detaily o samotném příběhu však zatím ještě nejsou k dispozici. Určitě se ale můžeme těšit na příchod dalšího obrovitánského ničitele (možná ne jednoho), který začne ničit vše, co mu přijde do cesty.

V předešlém filmu se hlavní hrdinové museli potýkat s tisíce let starým trolem, který po dlouhém spánku procitá, aby mohl napáchat opravdu pěknou paseku. Jak se zdánlivě nezničitelný netvor začíná pomalu blížit k Oslu, zoufalí Norové musí přijít rychle na způsob, jak trola zneškodnit. 

O scénář k druhému dílu by se měl opět postarat Espen Aukan, který se například podílel i na psaní hororu Vlk viking z minulého roku. O obsazení však zatím žádné informace nemáme.

Natáčení by podle všeho mělo začít někdy během příštího roku. A pokud jste náhodu ještě neviděli naši recenzi prvního dílu, zhlédnout ji můžete níže.