Většina z vás asi ví, že české nakladatelství BBart vydává kromě normálních knih i pár komiksových sérií. Od nich můžeme často vídat komiksy z DC univerza, naposled například nový díl Gotham Central, hororového Jokera, anebo poslední počin Harley Quinn: Naposled se směje Joker.

Kromě tohoto superhrdinského univerza se také věnují například detektivní hororové sérii Fatale, která má v Česku vydané již 3 díly. Na Facebookovém profilu teď nakladatelství BBart oznámilo čtvrtý díl z této série s podtitulem Modlitba za déšť. Za komiksem stojí známé duo, které můžeme znát i z předešlých dílů, tudíž tvůrci Ed Brubaker (Batman, Captain America) a Sean Phillips (Každý je zločinec, Zombie z Marvelu).

Námi známý hrdina Nikolas Lash sice přišel po setkání s Josephine o všechno, ale pátráním stále nepřestává. Její stopa ho tentokrát přivede do Seattlu z poloviny devadesátých let, aby zde odhalil tragický a tajemný příběh jedné grungeové skupiny, k níž zavítá neznámá nádherná žena, která ale trpí ztrátou paměti. Je tato žena múzou jejich skupiny? Dokáže zachránit kapelu před prokletím jediného hitu? Nebo je pro kapelu nebezpečím kvůli nemilosrdnému vrahovi, který jí kráčí v patách?

Původně měl 4. díl Fatale vyjít až 9. září/septembra tohoto roku. BBart však na svém Facebookovém profilu slibuje, že se nového dílu dočkáme již v červnu/júni. Uvidíme však, jak to dopadne, u knih a komiksů člověk nikdy neví, protože se velmi často vlivem nepříznivých situací odkládají.