Herecké obsazení chystaného remaku slavného animovaného filmu Jak vycvičit draka (2010) se nám dále rozšiřuje. Server The Hollywood Reporter hlásí, že na palubu filmu byl přizván britský herec Nick Frost. Zahrát by si podle všeho měl hranou verzi Tlamouna Sopťáka, vikinského kováře a dobrého přítele náčelníka Kliďase Velikána, jehož si má zahrát Gerard Butler.

Nicka Frosta mohou znát například fanoušci ,,Cornetto trilogie“, trojce britských filmů (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a U Konce světa) od režiséra Edgara Wrighta, v nichž si Frost zahrál hlavní roli spolu se Simonem Peggem. Dále se objevil v titulech jako Piráti na vlnách (2009), Tintinova dobrodružství (2011) a Souboj s rodinou (2019). 

Jak už nějaký čas víme, roli hlavního hrdiny Škyťáka získal Mason Thames, kterého proslavilo účinkování v hororu Černý telefon (2021), jenž má dostat pokračování. Připojí se k němu také herečka Nico Parker, hvězda z hraného remaku Dumba (2019) a seriálu The Last of Us (2023), která si zahraje vikinskou válečnici Astrid.

Hlavní část produkce by údajně měla začít během tohoto měsíce, je tudíž možné, že se k nám v následujících týdnech dostanou další informace o tom, koho ještě v chystaném filmu uvidíme. 

Remake si vzal pod palec Dean DeBlois, který je režisérem, scenáristou a producentem původních animáků. Snímek se měl začít natáčet už minulý rok, nicméně vše zhatily stávky scenáristů a herců, které na několik měsíců ochromily celý Hollywood.

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 6. 2025.