Přesně před měsícem jsme se dozvěděli, že komerčně úspěšný horůrek Černý telefon (2021), který nám nadělil režisér Scott Derrickson, dostane pokračování. Nyní server Deadline přišel s informací o tom, kdo se vlastně v připravovaném druhém díle objeví. A vypadá to, že se bude jednat o samé známé tváře.

Podle serveru se v pokračování objeví Mason Thames jako hlavní hrdina Finney, Madeleine McGraw jako Gwen, Jeremy Davies jako Terrence, Miguel Mora jako Robin a nakonec i Ethan Hawke jako vrahoun a dětský únosce jménem Grabber.

Server taktéž hlásí, že o scénář ke dvojce se opět postarají Derrickson a jeho parťák C. Robert Cargill, který se podílel i na výrobě režisérových titulů jako Sinister (2012) a Doctor Strange (2016). 

Dále by měli oba dva tvůrci zastávat i úlohy producentů. Stále však není známo, zda se Derrickson opět ujme otěží režie, ale asi by nás to moc nepřekvapilo. Otázkou nyní samozřejmě je, jaký příběh pro nás filmaři přichystají tentokrát. To bychom se snad mohli dozvědět někdy po novém roce, kdy snímek vstoupí do další fáze výroby.

V prvním díle se hlavním protagonistou stává výše zmíněný Finney, kterého Grabber uvězní ve zvukotěsném sklepě, z něhož není úniku. Posléze ale zjistí, že se v něm nachází odpojený telefon, který následně začne zvonit. Díky němu pak bude moci komunikovat s duchy předešlých dětských obětí, které Grabber sprovodil ze světa. Celý snímek vychází podle povídky od Joa Hilla, syna Stephena Kinga. 

Na výrobu dvojky bude dohlížet i producent Jason Blum se svým hororovým impériem Blumhouse Productions.

Snímek byl slušně přijat jak u kritiků, tak i od diváků, z rozpočtu 18 milionů dolarů se mu navíc podařilo utržit až 161 mega. Asi tudíž nebude moc divu, že dojde na pokračování.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 6. 2025.