Seriálový titul Zlatá sedmdesátá (1998), zcela bezpochyby jedna z nejslavnějších amerických sérií z konce 90. let, se na začátku roku 2023 dočkal nepřímého pokračování jménem Zlatá devadesátá, jež sice hodně hrálo na nostalgii, ale zaměřilo se už na novou partu. Na konci letošního léta dorazila druhá půlka druhé sezóny. Ovšem budoucnost celého seriálu nyní výrazně potemněla.

Kurtwood Smith, představitel Reda Formana, na svém Instagramu odhalil, že Netflix se rozhodl seriál zrušit, na třetí sezónu proto nedojde. Smith následně poděkoval jak všem věrným fanouškům, tak i hereckým kolegům a zbytku štábu. Důvod zrušení neznáme, ale poslední řada se od diváků dočkala poměrně vlažného přijetí. 

Smith ale ještě zmínil, že to nemusí znamenat úplně konec. Podle všeho se pokusí seriál nabídnout jiné platformě/studiu, aby mohl dále pokračovat. Zda se jim to opravdu povede, se necháme překvapit. Netflix už každopádně se sérií skončil.

Příběh série se tentokrát odehrává v roce 1995, přičemž se zaměřil na Leiu (Callie Haverda), dceru dvou hlavních postav původního seriálu, tedy Erica (Topher Grace) a Donny (Laura Prepon). Ta si přes léto udělá kupu nových přátel, se kterými začne prožívat celou řadu různých příhod.

Dále hrají Debra Jo Rupp, Callie Haverda, Mace Coronel, Ashley Aufderheide, Reyn Doi, Maxwell Acee Donovan, Sam Morelos, Tommy Chong, Don Stark, Mila Kunis, Laura Prepon, Wilmer Valderrama, Andrea Anders a mnozí další.