Před měsícem začal tým scenáristů seriálové adaptace slavné videoherní série Resident Evil pracovat na druhé řadě. Ale zdá se, že to nakonec byl zcela ztracený čas, protože Netflix přišel s oznámením, které asi nikoho nepřekvapí. Seriál už nebude obnoven pro druhou sezónu a jeho další výroba se ruší.

Hlavním důvodem je patrně přemíra negativních reakcí a nezájem diváků. Například na serveru Rotten Tomatoes má seriál momentálně od kritiků 55% a od diváků 27%, následně pak o adaptaci na streamovací platformě začal také klesat zájem. Se sledovaností si seriál ale ze začátku nevedl vůbec špatně, krátce po své premiéře byl dokonce na nějakou dobu druhou nejsledovanější věcí služby. Čísla ale šla rychle dolů v nadcházejících týdnech. Kritici si v mnoha případech stěžovali na nefungující dialogy a poměrně trapné rodinné drama mezi hlavními postavami. 

Seriál na to od nedávné filmové adaptace, která nesla název Resident Evil: Welcome to Raccoon City, šel zase trochu jinak. Děj přeskakoval mezi lety 2022 a 2036, přičemž sledoval osudy Jade Wesker (Ella Balinska), dcery Alberta Weskera (Lance Reddick), který patří mezi hlavní záporáky původní herní série. Ta se pokoušela nejenom přežít ve světě zamořeném hrozivými nemrtvými, ale zároveň i najít svou zmizelou sestru Billie. Tvůrci v minulosti prohlašovali, že seriál měl být kvalitní a důstojnou adaptací slavné zombie série, kterou si fanoušci zaslouží. 

V poslední době jsme tu tedy měli dva pokusy o hrané adaptace Resident Evil. A oba dva skončily nezdárně. Je tudíž možné, že pokusu příštího se dočkáme až za pěknou řádku let, kdy se prach na mrtvolách filmové a seriálové verze řádně usadí.

Jak se seriál (ne)líbil vám?