Slibně vyhlížející mysteriózní seriál 1899, který na Netflixu premiéroval v půlce listopadu minulého roku, nakonec pokračovat nebude. Showrunnerské duo Baran bo Odar a Jantje Friese nedávno oznámilo, že Netflix se rozhodl seriál zaříznout po pouhé první řadě, důvod však uveden nebyl. Mohlo to být kvůli nízké sledovanosti, nicméně je také možné, že službě se nelíbily poněkud rozporuplné reakce, kterých se seriál nakonec dočkal. Výše zmínění tvůrci tak oznámili následující:

,,S těžkým srdcem vám musíme oznámit, že 1899 pro další řadu obnoven nebude. Rádi bychom zakončili tuto neuvěřitelnou cestu 2. a 3. sezónou, jako jsme to udělali se seriálem Dark. Někdy ale věci nevyjdou podle vašich představ. Takový je holt život. Víme, že to zklame miliony fanoušků. Ale chceme vám z celého srdce poděkovat, že jste byli součástí tohoto nádherného dobrodružství.“

Zrušení seriálu může být pro mnohé opravdu docela bolestné, protože první řada za sebou zanechala mnoho palčivých otázek, na které chtěli tvůrci odpovědět právě v dalších řadách. Nemluvě také o tom, že první sezóna skončila cliffhangerem. 

Seriál 1899 se točil kolem skupiny (nejenom) evropských přistěhovalců, kteří jsou lodí na cestě z Londýna do New Yorku, aby tam mohli najít lepší život. Nikdo však netuší, že jejich cesta se určitou událostí hodně zkomplikuje.

Na otevřeném moři totiž narazí na další loď jménem Prometheus, která za záhadných okolností zmizela v temnotách moře několik měsíců před vyplutím hlavních hrdinů seriálu. A i přestože mnozí pasažéři jsou proti, kapitán Eyk Larsen (Andreas Pietschmann) rozhodne, že si udělají menší odbočku, aby mohli plavidlo prozkoumat. Vzhledem k tomu, že za seriálem stojí tvůrci zmíněného seriálu Dark, tak to byl příslib řádně temné a mysteriózní atmosféry, která divákům představí mnohá tajemství. O to větší je smůla, že na mnohé z nich už nikdy nedostaneme odpověď. 

Na scénáři se dále podílely také Emma Ko a Juliana Lima Dehne. V seriálu se objevili herci jako Anton Lesser, Alexandre Willaume, Aneurin Barnard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mathilde Ollivier, Miguel Bernardeau, Clara Rosager, Richard Hope a Jonas Bloquet.

Zhlédli jste seriál 1899? Jak se vám líbil?