Líbil se vám seriál Zlatá sedmdesátá? Tak to pro vás máme (potenciálně) dobrou zprávu, Netflix si totiž vyžádal výrobu spin-off seriálu, který ponese název Zlatá devadesátá. A určitě potěší i ten fakt, že na něm bude opět pracovat dvojice Bonnie a Terry Turnerovi, kteří by se měli stát jeho showrunnery. Příběh se bude odehrávat v roce 1995, přičemž se zaměří na Leiu, dceru dvou hlavních postav původního seriálu, přesněji Erica (Topher Grace) a Donny (Laura Prepon). Ta si přes léto udělá kupu nových přátel, se kterými začne prožívat celou řadu různých příhod. 

I přestože ještě nejsou žádné informace o tom, zda se v seriálu dočkáme i Erica a Donny, Netflix již potvrdil, že někteří staří známí se stoprocentně vrátí. Potvrzení už jsou herci Kurtwood Smith a Debra Jo Rupp, kteří v původním seriálu ztvárnili pana a paní Formanovi. Ti se tak ujmou rolí Leininých prarodičů. Celý seriál se bude skládat z deseti epizod, přičemž scénáře se opět ujmou sami showrunneři. Zda se seriál v budoucnu dočká ještě dalších sérií, je zatím ve hvězdách. Vše bude záležet na diváckém zájmu. 

Původní seriál Zlatá sedmdesátá, který sledoval partu teenagerů ve Wisconsinu, měl premiéru v roce 1998, přičemž to ve výsledku dotáhl až na osm sérií. Za dobu svého vysílání si vybudoval masivní fanouškovskou základnu, která se již dlouhou dobu dožadovala nějaké formy pokračování. Na úspěch značky se v roce 2002 pokusil navázat seriál Zlatá osmdesátá, ovšem nejenže na něm dělali jiní tvůrci, ale navíc se ani zdaleka nedočkal tolika pochvalných recenzí. Nadcházející spin-off od Netflixu by tak měl být jak nostalgickou, tak i inovativní zábavou, která se pokusí udržet onoho pohodového ducha původního seriálu. Těšíte se?