V roce 2017 natočil režisér David Ayer snímek Bright, který byl především unikátní svojí myšlenkou. Odehrával se totiž v současném Los Angeles, ovšem kromě normálních lidí v něm žili ještě tvorové, které známe především z fantasy literatury, videoher a hraní dračáku. Ve filmu se tak objevili jak elfové, nosící drahé snobské hadry, tak i orkové s policejní uniformou. A i přestože film neslavil mezi kritiky příliš velký úspěch, zajistil si dostatečně velkou popularitu na to, aby se jeho svět mohl nadále rozšiřovat. Netflix nám tak nadělil trailer na další kapitolu z této alternativní reality, která se tentokrát bude odehrávat ve druhé polovině 19. století v Japonsku. Nadcházející anime film ponese název Bright: Samurai Soul.

Příběh se bude odehrávat v Japonsku na začátku éry Meidži. Hlavními hrdiny budou jednooký samuraj Izo a ork jménem Raiden (ovšem, zda umí bleskovou magii, nevíme). Ti budou mít za úkol bezpečně dopravit malou dívku i s její hůlkou do země elfů, která se nachází kdesi na severu. V anglickém znění uslyšíme hvězdu Simu Liua, který ztvárnil hlavní roli v čerstvě vydané marvelovce Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Spolu s ním ještě ve filmu zazní hlasy Freda Mancusoa a Yuzua Harady. Dočkáme se tak unikátní animované podívané, ve které se zkombinoval styl japonských dřevořezů se 3D CGI technologií.

O režii nadcházejícího snímku se postaral Kyohei Ishiguro, který před rokem debutoval se svým prvním anime celovečerákem Slova v bublinách. O scénář se zas postaral Michiko Yokote. Na Netflixu se filmu dočkáme již 12. 10. 2021.