Legendární francouzské satirické komiksové duo, Asterix a Obelix, se dočká nové animované seriálové adaptace. Tentokrát se produkce ujme americký filmový a seriálový gigant Netflix. Tento streamovací gigant oznámil během středečního dne, že spolupracuje s francouzským vydavatelstvím Éditions Albert René, aby mohl přinést Asterixe a Obelixe zpět na televizní obrazovky.

Za zrod originálního komiksu Asterix můžeme poděkovat již zesnulým francouzským autorům, Renému Goscinnymu a Albertu Uderzemu. Zatímco Goscinny zemřel v roce 1977 ve věku 51 let, Uderzo nás opustil teprve nedávno, přesněji řečeno 24. března/marca 2020 ve věku krásných 91 let. Pokud vás zajímá historie celé série, podívejte se na naše shrnující video, které vzniklo právě na počest úmrtí druhého zmiňovaného autora.

Komiksová série vznikla již v roce 1959. Od té doby bylo vydáno téměř čtyřicet plnohodnotných svazků, jenž byly přeloženy do více než sta světových jazyků. Komiks Asterix samozřejmě stále vychází i do současné doby. Hlavním scénáristou je francouzský spisovatel Jean-Yves Ferri (Zpátky na zem aneb Opravdový život). Naopak kresbu má na starosti francouzský umělec Didier Conrad (Bob Marone).

Přečtěte si také: Asterix a Obelix musejí ochránit Vercingetorixovu dceru

Za svou dlouhou životní cestu se Asterix dočkal obrovského množství filmů. V současné době můžeme znát deset báječných animovaných filmů. Mezi ty nejlepší můžeme zařadit Asterix v Británii, Asterix a Kleopatra či 12 úkolů pro Asterixe. Hraných filmů bylo doposud natočeno celkem pět. Žádný z nich však nedosahoval takových kvalit jako originální animované filmy, nicméně z nich můžeme určitě zmínit první vysokorozpočtový film Asterix a Obelix z roku 1999 nebo Asterix a Obelix: Mise Kleopatra z roku 2002.

Teď se však vraťme k nové animované sérii od Netflixu, protože kromě samotného oznámení jsme se dočkali i pár důležitých informací. Režisérem bude francouzský filmový tvůrce Alain Chabat, kterého můžete znát právě jako režiséra již zmiňovaného hraného filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra z roku 2002. Důležitý taktéž je samotný děj nového seriálu, o kterém se rozpovídala šéfka Netflix Animation, Dominique Bazay.

Animované série od Netflixu bude adaptovat komiksový svazek Asterix: Souboj náčelníků. Po několika nepovedených římských útocích se Římané rozhodnou Galy přelstít. Uspořádají souboj mezi galskými náčelníky, aby jejich svěřenec vyhrál a převzal kontrolu nad stále nedobytou galskou vesnicí. Moc dobře však vědí, že jestli se Majestatix napije kouzelného nápoje, jejich šance o ovládnutí vesnice jsou mizivé. Rozhodnou se tedy unést samotného druida Panoramixe.

Za nás opravdu musíme říct, že první informace o nové animované sérii o Asterixovi a Obelixovi zní opravdu lákavě. Vadou na kráse však je samotné datum vydání. Netflix totiž uvádí, že se seriál na streamovací platformě objeví až v roce 2023.