Na dnešní večer si společnost Netflix připravila překvapení pro fanoušky Geralta z Rivie. Streamovací platforma potvrdila, že počítá s druhou řadou seriálu Zaklínač. Ten bude mít premiéru už 20. prosince/decembra letošního roku v rámci všech 8 dílů (s českými titulky a českých dabingem). My jsme se ale dnes dozvěděli i to, kdy máme počítat s druhou sezónou.

Druhá řada seriálu Zaklínač, která vzniká podle povídek polského spisovatele Andrzeje Sapkowského, je naplánována na rok 2021. Práce na druhé sezóně započnou začátkem příštího roku, bude se natáčet v Londýně (první řada se natáčela zejména v Maďarsku) a v plánu je opět 8 epizod. Přijde mi, že změna prostor pro natáčení signalizuje, že Netflix druhé řadě více věří. Má se totiž za to, že v Maďarsku je natáčení levnější než v Londýně.

Z oficiálního oznámení druhé řady Zaklínače je pochopitelně nadšená producentka Lauren Schmidt Hissrichová, která vzkázala: „Jsem neuvěřitelně nadšená, že ještě před premiérou první řady můžeme potvrdit, že se brzy vrátíme, abychom vyprávěli další příběh Geralta, Yennefer a Ciri a ukázali fanoušků naši úžasnou práci.“

Ve druhé řadě Zaklínače máme opět vidět Henryho Cavilla jako Geralta z Rivie. K němu se přidá Anya Chalotra (Yennefer) a Freya Allan (Ciri). Výkonnými producenty budou Lauren Schmidt Hissrichová, Tomasz Bagiński, Jason F. Brown, Sean Daniel, Mike Ostrowski, Steve Gaub a Jarek Sawko. Další detaily se dozvíme později.

Došlo tak na slova Hissrichové, která se před časem nechala slyšet, že má plány na sedm řad. To šlo ruku v ruce s tvrzením, že Zaklínač útočí na hit Hra o trůny od konkurenční společnosti HBO.

První řada seriálu je popisována jako příběh propletený osudy tří jedinců v rozlehlém světě, kde lidé, elfové, čarodějové, skřítci a monstra bojují o přežití, přičemž dobro a zlo není snadné identifikovat. „Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř,“ dodává Netflix k popisu.

Nezapomeňte si přečíst dnešní článek Efekty v seriálu Zaklínač se více přiklání k hororu než k fantasy, který obsahuje i nové obrázky.