Pár týdnů po začátku nového roku nám Netflix nadělil video, v němž lákal na všechny významné filmové tituly, které měly v roce 2023 dorazit. Nyní se ale musely plány trochu změnit, protože šest filmů, kterých se se měli letos dočkat, nechala streamovací platforma přesunout na příští rok. Oficiální důvod u mnohých z nich uveden nebyl, ale lze vcelku bezpečně předpokládat, že za tím stojí momentální stávka herců a scenáristů, jejíž dopad pociťují nejenom velká filmová studia, ale i streamovací platformy. Účast herců na propagaci jednotlivých titulů je totiž pro společnosti důležitá.

Ovšem kvůli stávce se do ní mnohé hvězdy zkrátka zapojit nemůžou. Možná právě proto se Netflix rozhodl níže uvedené tituly odložit, ale také za tím může být i fakt, že některé snímky se stále ještě nacházejí v postprodukci a potřebují víc času na dokončení. Pojďme se tedy podívat na filmy, které k nám měly dorazit letos, ale nakonec se jich dočkáme až příští rok. 

A FAMILY AFFAIR

Romantická komedie, která sice nijak zvlášť zajímavě nevypadá, ale má poměrně sympatické obsazení. Zahrají si v ní hvězdy jako Joey King (Bullet Train), Nicole Kidman (Seveřan) a Zac Efron (Na pivo do první linie). 

DAMSEL

Millie Bobby Brown si opět zahraje drsňáčku. V tomto novém fantasy filmu tvární mladou ženu, která si myslí, že se vdává za dokonalého prince. K jejímu překvapení je ale uvržena do jámy, kde zjišťuje, že nakonec nebude princeznou, ale obětí, která má usmířit krvežíznivého draka. Snaží se proto přežít dostatečně dlouho, dokud ji někdo nezachrání. Brzy si ale uvědomí, že nikdo nepřijde. A tato nepravděpodobná hrdinka se bude muset zachránit sama. Tato slibně vyhlížející podívaná k nám dorazí až v roce 2024. 

LIFT

Heist komedie s Kevinem Hartem v hlavní roli, který si zahraje profesionálního zlodějíčka. Toho jeho bývalá přítelkyně přinutí zorganizovat extrémně náročnou protiteroristickou misi, ke které bude potřebovat naverbovat jen ty největší profíky. Zde navíc víme, na jaké datum byl snímek odložen. Na Netflixu bude nakonec premiérovat 12. 1. 2024. 

PLAYERS

Další romantická komedie, ve které si jednu z hlavních postav zahraje Tom Ellis, hvězda ze seriálu Lucifer (2016). Příběh by se měl zaměřit na Newyorčanku jménem Mack (Gina Rodriguez), která se svým přáteli strávila léta vymýšlením balících „her“. Při střetnutí s jedním z jejích cílů se však začne vše měnit.  

SHIRLEY

Životopisné drama o Shirley Chisholm, americké političce a spisovatelce, která se stala první Afroameričankou zvolenou do Sněmovny reprezentantů USA. Zde je důvodem odkladu řada špatných testovacích promítání, v rámci kterých musel být snímek odložen až na příští rok. 

Spaceman

Tohoto titulu je obzvlášť škoda, protože se jedná o snímek, který by mohl potěšit především české fanoušky. Spaceman bude adaptací knihy Kosmonaut z Čech od spisovatele Jaroslava Kalfaře, Adam Sandler zde ztvární hlavní roli českého astronauta Jakuba. O režii se navíc postaral Johan Renck, který natočil všechny epizody fantastického seriálu Černobyl (2019). 

Dobrá zpráva ale třeba je, že snímky jako Rebel Moon od Zacka Snydera a The Killer od Davida Finchera se patrně odkládat nebudou. I nadále platí, že The Killer dorazí na Netflix 10. 11. 2023 a Rebel Moon 22. 12. 2023.