V roce 2017 natočil David Ayer poměrně zábavný snímek jménem Bright, ve kterém ztvárnil hlavní roli Will Smith. Příběh se odehrával v moderním Los Angeles, které je však plné stvoření z žánru fantasy, tudíž jsme se dočkali policajtských orků, aristokratických elfů a nevychovaných víl. A i přestože reakce kritiků a diváků byly rozporuplné, Netflix dal nakonec druhému dílu zelenou. O scénář se však tentokrát měl postarat Evan Spiliotopoulos, protože scénárista prvního dílu, tedy Max Landis, začal v roce 2019 čelit obvinění ze sexuálního obtěžování a napadení. Bright 2 byl tedy skutečně na cestě. Ale jak se nyní zda, nakonec se ho v blízké budoucnosti nedočkáme. 

Důvod zatím jasný není, ale může se to týkat incidentu na Oscarech, který se točí kolem Willa Smithe. Jak všichni jistojistě víme, na letošním udělování Oscarů dal slavný herec facku komikovi Chrisu Rockovi poté, co zažertoval na účet Smithovy ženy Jady, která trpí alopecií. A i přestože Smith nějakou dobu poté vyhrál Oscara, jeho čin měl nemilé následky. Nejenže mu Akademie zakázala na deset let ukazovat se na veškerých jejích akcích, tedy zejména Oscarech, ale zároveň se začaly pozastavovat a rušit nejrůznější filmové projekty, ve kterých se měl Smith objevit. To se týká například čtvrtého dílu Mizerů a akčního thrilleru Fast and Loose.

Reportér Lucas Shaw tak nedávno odhalil, že Netflix couvá ze svého plánu vytvořit druhý díl Bright. Údajně ale důvodem není Smithova facka, nicméně kdo ví, co je na tom pravdy. Shaw taktéž informoval o tom, že National Geographic odsunul produkci nového seriálu s Willem Smithem na pozdější datum, rušit se však nebude. 

Budeme si tudíž muset počkat na přesné odůvodnění toho, proč se Bright 2 nakonec ruší. To samozřejmě neznamená, že se ho už nikdy nedočkáme, ale rozhodně bychom neměli čekat, že ho na Netflixu uvidíme v následujících pár letech.

Jak se první díl líbil vám?