Slavná série Vládci vesmíru (Masters of the Universe) se měla dočkat zbrusu nové hrané verze, o kterou se měl postarat Netflix. Pokud se ale někdo těšil, že bude svědkem nekonečné války mezi blonďákem He-Manem a kostrounem Skeletorem v novodobé live-action podobě, tak pro něho máme špatnou zprávu. Server Variety nedávno informoval o tom, že Netflix se rozhodl z celého projektu, na němž pracoval spolu s hračkovou společností Mattel, nakonec vycouvat. Výroba hrané verze je tak momentálně mrtvá.

Důvodem byl podle všeho stále více a více narůstající rozpočet. Netflix už do projektu podle všeho nalil minimálně 30 milionů dolarů. A to pouze za odkoupení práv od studia Sony. Ovšem zdá se, že kvůli zvyšujícím se nákladům se streamovací služba rozhodla dát projektu stopku. Patrně bylo možné, že celý reboot by ve výsledku mohl stát až 200 milionů, což by byl pro platformu až příliš velký risk. 

Filmový reboot už měl navíc vyhlédnuté tváře, které by se do projekty zapojily. He-Mana měl pode všeho ztvárnit Kyle Allen, mladý americký herec, který se objevil ve snímcích jako West Side Story (2021) a Na pivo do první linie (2022). O režii se zas měli postarat bratři Adam a Aaron Neeovi, kteří nám minulý rok nadělili dobrodružnou komedii Ztracené město. Celý projekt je tak na Netflixu mrtvý, ale stále je možné, že se v budoucnu nějaké hrané verze ještě dočkáme. Mattel podle všeho začal s hledáním nového partnera, se kterým by se pokusili svalovcovi z Eternie vdechnout život.

Samozřejmě nesmíme zapomenout, že hrané verze Vládců vesmírů jsme se už dočkali v roce 1987, kde se role He-Mana ujala akční hvězda Dolph Lundgren, spolu s ním se ve filmu objevil i Frank Langella, jenž si ve filmu zahrál He-Manova věčného rivala Skeletora. Na snímek se lepily především negativní recenze, ale i tak existuje mnoho fanoušků, kteří ho považují za milovanou klasiku. 

Zdá se ale, že Netflix i nadále počítá s vydáním zbrusu nového animovaného seriálu, který ponese název Masters of the Universe: Revolution. Ten by měl přímo navázat na sérii Masters of the Universe: Revelations, která se v roce 2021 dočkala dvou řad. Revelations sloužil jako pokračování a duchovní nástupce původního seriálu z osmdesátých let, přičemž se tak zaměřil na spoustu nedořešených zápletek.

Oficiální synopse k Revolution mimo jiné říká, že se v seriálu He-Man a jeho spojenci střetnou se silami Skeletora, přičemž zároveň se budou muset vypořádat se strašlivou hrozbou, která ohrožuje celou planetu. Nového seriálu bychom se měli na Netflixu dočkat někdy v roce 2024.