Není tomu ani měsíc, co jsme vás v Jednohubkách z knižního světa informovali o novém francouzském komiksu s názvem Načmáranec, který vyjde pod nakladatelstvím Argo, blíže řečeno pod komiksovou odnoží Argomiks. V té době jsme neznali obálku, datum vydání a skoro žádné informace o tomto novém projektu.

To se však ze dne na den mění, protože Argomiks zveřejnil na svém facebookovém profilu nové informace a ukázku obálku, která je stejná jako u originálního francouzského vydání. Pokud jste nečetli předchozí článek o tomto díle, Načmáranec je francouzským grafickým románem od Frederika Peetrse (Lupus, Modré pilulky) a Serge Lehmana (Thomas Lestrange, Metropolis), jenž se zabývá osudem jedné ženské rodiny.

Betty Couvreová je ženou, která trpí záchvaty ztráty řeči a žije ve stínu své matky Maud, jenž je slavnou autorkou fantastických příběhů pro děti. Její dcera Clara toho naopak napovídá až moc. Vše se odehrává v Paříži, ve které prší jako v Londýně. Všechny tyto ženy žijí pospolu a jejich život je plný přízemních problémů. Z ničeho nic se však začne dít něco podivného, něco co naznačí, že spolehnout se nedá na nic. Ani na to, že jméno jejich rodiny je pravé. A hlavně na to, že se v minulosti jejich rodu neukrývá věkovité tajemství, ke kterému patří jiné nestvůry, takové, které nepatří jen do psychologie, ale které jsou až moc hmatatelné.

Přečtěte si také: Komiks Načmáranec, ediční plán CooBoo SK, My Little Pony, překlad knižního Červeného trpaslíka

V období psaní minulého článku jsme neznali ani datum uvedení na trh. To je teď stanovené na 30. září/septembra tohoto roku. Je to však trošku podivné, když Argomiks vzkazuje, že komiks pomalu putuje do tiskárny. Uvidíme tedy, jestli se dočkáme vydání v uvedené datum, anebo třeba dříve. Tak či onak vyjde Načmáranec ve tvrdých deskách s plátěným hřbetem v malé řadě Argomiksu a my se již nemůžeme dočkat.