Za necelé dva měsíce dorazí do našich kin snímek Nepřivolávej nic zlého (Speak No Evil), americký remake stejnojmenného dánského filmu z roku 2022, jenž hrůzným způsobem ukáže, co se může stát lidem, kteří jsou až příliš milí a nechají si všechno líbit.

Zatímco původní snímek se zaměřil na dánskou a nizozemskou rodinku, v remaku půjde o Brity a Američany. Ben (Scoot McNairy) a Louise (Mackenzie Davis) přijmou pozvání strávit víkend v krásném venkovském sídle britské rodinky, kterou tvoří Paddy (James McAvoy) a Ciara (Aisling Franciosi), s nimiž se seznámili na dovolené. Jak spolu ale tráví čas, pobyt pro americký pár se pomalu začne měnit na noční můru.

Před několika měsíci jsme se dočkali prvního traileru, ze kterého to vypadá, že remake bude z podstatné části věrný originálu, ale vyzrazuje toho možná až moc. Navíc podle posledních několika vteřin to vypadá, že tvůrci se uchýlí k jedné výrazné změně (Americký pár tomu britskému zřejmě začne vzdorovat v boji na život a na smrt), vroucně si ale přeji, aby k tomu nedošlo, protože by to z části zabilo pointu celého příběhu. O věrnosti remaku každopádně promluvil i herec James McAvoy.

Herec prohlásil, že film bude skrznaskrz věrným remakem, ale některé věci budou přece jenom trochu jinak. Blíže o tom pohovořil režisér James Watkins, který remake natočil.

V chystaném filmu má být podle všeho mnohem méně explicitního násilí vůči dětským postavám, místo toho zde budou hrát roli spíše psychologické prvky. Podle Watkinse je film psychologickým thrillerem s děsivým konceptem, nikoliv přímočarým hororem.

Jistě, když se remaky uchylují k nějakým výrazným změnám. často nad tím protáčíme oči v sloup, na druhou stranu je tato změna i docela pochopitelná, v původním filmu je jedna obzvlášť krutá scéna (ustřihnutí jazyka malé Agnes), která se možná až příliš snaží především šokovat. 

Každopádně uvidíme, jak se nakonec remake povede. James Watkins natočil horory jako Jezero smrti (2008) a Žena v černém (2012), což nebyly vůbec špatné filmy, tak se necháme překvapit. Postaral se jak o režii, tak i o scénář.

V našich kinech se snímek objeví 12. 9. 2024.