Reboot legendárního thrilleru Vrána z roku 1994 si procházel v posledních několika letech vývojářským peklem. Ale jak se zdá, věci jdou konečně tím správným směrem, minulý měsíc jsme se totiž dozvěděli, že nová filmová verze příběhu, který vypráví o pomstychtivé cestě Erica Dravena, našla svého hlavního představitele. Vzkříšeného hudebníka, jenž se vydá pomstít smrt své snoubenky, si zahraje Bill Skarsgård, slavný švédský herec, který proslul za své ztvárnění strašlivého klauna Pennywise v úspěšné filmové adaptaci hororu To. A podle informací od serveru Deadline už také víme, kde se připravovaný reboot bude natáčet. Tvůrcům očividně došlo, že filmovým nemrtvákům se nejlépe daří ve staré dobré Praze, protože přesně v ní by měla probíhat převážná část produkce. Dále by se mělo ještě natáčet na několika různých místech v Německu, přičemž začátek celé produkce započne už během letošního léta.

O režii rebootu se postará britský režisér Rupert Sanders, který je například zodpovědný za poměrně nedoceněné a dospělejší pojetí pohádky o Sněhurce, které neslo název Sněhurka a lovec z roku 2012. Taktéž si vzal na starost hranou adaptaci legendárního Ghost in the Shell, ve které hlavní roli ztvárnila Scarlett Johansson. O scénář se postará Zach Baylin, který byl letos nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář za snímek Král Richard: Zrození šampionek. 

Zcela původně byl reboot oznámen už v roce 2008, kdy se ho měl ujmout režisér Stephen Norrington, nicméně kvůli mnoha komplikacím od toho nakonec sešlo. V roce 2016 to zas vypadalo, že by reboot mohl nakonec natočit Corin Hardy, přičemž Dravena by si zahrál sympaťák Jason Momoa. Ten dokonce i prošel testováním make-upu pro film. V roce 2018 však nakonec oba od projektu odstoupili. Nyní se ale zdá, že všechno jde jako po másle, tudíž pokud opět nenastanou nějaké komplikace, filmu bychom se mohli dočkat už někdy v průběhu roku 2023.