Legendární režisér Michael Mann za sebou zanechal hned několik vynikajících titulů žánrů krimi a thriller, ovšem mezi jeho zcela nejlepší díla bezpochyby patří snímek Nelítostný souboj (Heat) z roku 1995, ve kterém proti sobě stanuli poručík Vincent Hanna (Al Pacino) a zkušený lupič Neil McCauley (Robert De Niro). Na konci léta minulého roku pak vyšlo knižní pokračování Nelítostný souboj: Heat 2, o které se postaral jak Michael Mann, tak i slavná spisovatelka Meg Gardiner.

Ještě před vydáním knihy, která je zároveň v podstatě také prequelem původního filmu, protože její děj různě přeskakuje v čase, režisér projevil zájem převést knihu také do filmové podoby. Momentálně se Mann samozřejmě plně věnuje svému nadcházejícímu snímku Ferrari, který bude vyprávět o titulním automobilovém magnátovi, ale podle serveru Deadline vyšlo najevo, že už s Warnery začal jednat o tom, zda mohou Nelítostný souboj 2 pořádně odlepit od země. Michael Mann už má navíc vyhlédnutého herce, který by ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Oním vyvoleným by se podle všeho měl stát Adam Driver, který zároveň ve výše zmíněném snímku Ferrari ztvárňuje hlavní roli italského zakladatele světoznámé automobilky Enza Ferrariho. A jak se zdá, Michaelu Mannovi padl do oka. Driver by měl v Nelítostném souboji 2 ztvárnit mladší verzi zkušeného lupiče Neila McCauleyho, jehož si původně zahrál již zmíněný Robert de Niro. Herec by měl momentálně o roli pouze jednat.

Nelítostný souboj 2 popisuje dění před i po událostech prvního filmu, opět se tak zaměří na poručíka Vincenta Hannu, u kterého zabrouzdáme do jeho minulosti v dobách, kdy u policejního sboru v Chicagu začal pracovat. Stejně tak bude vyprávět o zločinecké dráze mladšího McCauleyho. V knize se také objevily některé vedlejší filmové postavy, například Chris Shiherlis, kterého ve filmu ztvárnil Val Kilmer, a Kelso v podání Toma Noonana. Lze předpokládat, že filmová adaptace bude sledovat tu samou příběhovou linii.

Sám Michael Mann minulé léto také prohlásil, že o žádnou skromnou podívanou určitě nepůjde, Nelítostný souboj 2 bude velkofilmem se vším všudy. 

Tedy doufejme. Mann o výrobě snímku s Warnery zatím pouze jedná, přičemž zelenou mu bude muset dát samotné studio. To by momentálně mělo hledat partnery pro spolufinancování, tudíž odpovědi na to, zda snímek skutečně vznikne, se dočkáme snad už za několik týdnů.