Celý filmový svět se zatajeným dechem vyhlíží jeden z nejočekávanějších snímků posledních let, kterým je samozřejmě pokračování Avatara s podtitulem The Way of Water. Samotná premiéra je od nás vzdálená už jen pouhých několik týdnů. Tudíž bylo jasné, že tvůrci se před uvedením do kin pochlubí ještě jedním oficiálním trailerem, který by měl být už poslední. Podívat se na něj můžete níže.

Upoutávka je na rozdíl od té předchozí o něco méně akční, přičemž se spíše více zaměřuje na představení nového kmene mimozemšťanů Na'vi, jenž má silné pouto k vodě. Hlavní hrdinové, kterými se opět stanou Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña), se ke kmeni vydávají především z toho důvodu, aby ochránili svou rodinu. Zdá se totiž, že na Pandoru se vrací staří nepřátelé. 

Upoutávka taktéž ukazuje sekvence, ve kterých se členové rodiny hridnů učí „osedlat“ podmořské bytosti, díky kterým si budeme moci vychutnat krásy oceánů Pandory. Celé to tak může krapet připomínat pasáže z jedničky, kdy se Jake učil lítat na ikranovi.

Dále se v traileru dočkáme také scén s Kiri (Sigourney Weaver), adoptivní dcery výše zmíněných hrdinů, a představení nových postav z vodního kmene. Poslední třetina traileru zase najede na akční sekvence, ve kterých uvidíme třeba záporáka z prvního dílu Milese Quaritche (Stephen Lang). Ten se do filmu vrátí jako Recombinant, což jsou klony avatarů, které uchovávají vzpomínky lidských vojáků. Hrozbou bude i lidská společnost RDA, která se chce kmenům Na'vi pomstít za potupnou porážku novými vojenskými technologiemi. 

Připravte se také na pořádnou stopáž. Druhý díl Avatara bude mít nakonec 3 hodiny a 12 minut, což z něho jen o fous dělá druhý nejdelší film, co James Cameron zatím natočil, prvenství patří i nadále jeho Titanicu, který je o 2 minuty delší.

Dále se můžeme těšit na herce jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.