Už to máme i oficiálně na papíře. HBO přednedávnem potvrdilo, že zatím skvěle hodnocený seriál The Last of Us, který vychází ze stejnojmenné legendární videohry, dostane také druhou řadu. Ovšem žádné velké překvapení to věru není, protože adaptace zaznamenala parádní úspěch i v samotné sledovanosti. Nejenže se její první díl stal druhou nejsledovanější premiérou na HBO za posledních 13 let, ale taktéž seriál zaznamenal největší nárůst diváků mezi první a druhou epizodou v historii zmíněné služby. Celá první řada, která bude dohromady obsahovat 9 epizod, by měla každopádně zadaptovat události z původní hry z roku 2013.

V minulosti se ale nějakou dobu šířily spekulace o tom, že další řada by se na adaptaci druhého herního dílu z roku 2020, tedy The Last of Us Part II, nevrhla okamžitě. Někteří fanoušci v rámci toho očekávali, že tvůrci seriálu by tak představili zcela nové dějové linky, kterých jsme se ve hrách nedočkali. 

Ale jak se zdá, k ničemu takovému nakonec nedojde. Neil Druckmann, tvůrce her a jeden ze showrunnerů seriálu, nedávno potvrdil, že druhá řada The Last of Us se skutečně zaměří na zadaptování událostí výše zmíněného herního pokračování. Craig Mazin, druhý showrunner, který je například také zodpovědný za vznik parádního seriálu Černobyl, se navíc se zbytkem tvůrců shoduje v tom, že na zadaptování veškerých podstatných událostí z druhé hry bude patrně potřeba vícero sezón. Samozřejmě tedy pouze v případně, že HBO dá zelenou i třetí řadě, ale vzhledem k tomu, že seriál drtí jeden rekord za druhým, je to téměř jistota. K úspěchu The Last of Us se každopádně vyjádřili oba jeho tvůrci. Druckmann tak prohlásil následující:

,,Jsem poctěn a upřímně řečeno i ohromen tím, že si tolik lidí seriál pustilo a sledovalo naše převyprávění cesty Joela a Ellie. Spolupráce s Craigem Mazinem, s našimi skvělými herci, se štábem a s HBO předčila má už tak dost vysoká očekávání. Nyní máme nesmírnou radost z toho, že to můžeme udělat znovu s druhou řadou! Jménem všech v Naughty Dog a PlayStation vám děkujeme!“

Craig Mazin se zas vyjádřil následovně:

„Jsem nesmírně vděčný Neilu Druckmannovi a HBO za naše partnerství, ještě více jsem vděčný milionům lidí, kteří se k nám na této cestě připojili. Diváci nám dali šanci pokračovat. A jako fanoušek postav a světa, který Neil a Naughty Dog vytvořili, jsem plně připraven se na to znovu vrhnout.“ 

Dnes na HBO Max vychází třetí epizoda s názvem Long Long Time (u nás tedy až v pondělí ve 3 hodiny ráno), i nadále si seriál udržuje nadšené reakce jak ze strany diváků, tak i kritiků.

Obsazení první řady každopádně tvoří Pedro Pascal jako Joel, Bella Ramsey jako Ellie, Gabriel Luna jako Tommy, Anna Torv jako Tess, Nico Parker jako Sarah, Murray Bartlett jako Frank, Nick Offerman jako Bill, Melanie Lynskey jako Kathleen, Storm Reid jako Riley, Merle Dandridge jako Marlene, Jeffrey Pierce jako Perry, Lamar Johnson jako Henry, Keivonn Woodard jako Sam, Graham Greene jako Marlon a Elaine Miles jako Florence.

Fanoušci se mohou těšit také na hvězdy z původních her, tedy na Ashley Johnson (Ellie) a Troye Bakera (Joel).