Minulý měsíc konečně padla v Thajsku první klapka seriálového Vetřelce, na jehož výrobu dohlíží zkušený scenárista Noah Hawley, tvůrce parádní série Fargo (2015). Celý projekt měl ale bohužel tu smůlu v tom, že produkce odstartovala ve stejné době, kdy se ke stávkujícím scenáristům přidali také herci, které zastupuje organizace SAG-AFTRA. Tudíž hvězdy, které do organizace patří, momentálně nemohou nic natáčet.

Seriálový Vetřelec měl však jednu výhodu. Mnozí herci totiž patří k britskému protějšku Equity, který se ke stávkování nepřipojil. Tvůrci se proto rozhodli, že budou prozatím natáčet pouze s herci, kteří pod Equity spadají. Uplynul ale už měsíc a konec stávky je pořád v nedohlednu. A jak se zdá, tvůrci seriálu už nemají na vybranou. Všechny scény, ve kterých účinkují pouze herci z Equity, už jsou patrně dokončené, tudíž produkce se musí pozastavit až do konce stávky, aby mohli natáčet i hvězdy ze SAG-AFTRA.

Mezi ně patří například i Sydney Chandler, herečka, která v seriálu ztvární jednu z primárních rolí. Podle všeho ale celková produkce přece jenom zastavena úplně nebude. Bude se i nadále pokračovat ve výstavbě a připravování jednotlivých scén, aby mohlo být pro herce a štáb vše připravené v době, kdy se bude moci zase natáčet. Nyní se tudíž čeká na konec stávky. Jakmile nadejde, tvůrčí štáb bude okamžitě připravený vrátit se zpátky do akce.

Obsazení Vetřelce se v proběhu posledních měsíců hezky rozrostlo, podle serveru Deadline se k němu nedávno přidal také Kit Young, herec z fantasy seriálu Světlo a stíny (2021), který se minulý rok objevil ve snímku Škola dobra a zla (2022). Zahrát by si měl postavu jménem Tootles. 

Dále se v seriálu představí Samuel Blenkin (Černé zrcadlo) jako Boy Cavalier, Essie Davis (Babadook) jako Dame Sylvia, již zmíněná Sydney Chandler jako „hybrid“ jménem Wendy a Adarsh Gourav (Bílý tygr) jako Slightly. Celkově bychom se měli dočkat osmi epizod.

Co se hlavního příběhu týče, tak už dlouho víme, že by se měl odehrávat mnoho let před událostmi prvního filmu (1979) od Ridleyho Scotta. Podle informací z minulých by měl být děj zasazený přímo na planetě Zemi. Údajně někdy v 90. letech 21. století. Bude zde tedy nějaká nějaká spojitost se snímkem Prometheus (2012)? To holt uvidíme.

Noah Hawley každopádně uvedl, že by rád Vetřelci vrátil určitou tajuplnost a nevypočitatelnost. Seriálu jsme se měli dočkat někdy ke konci příštího roku, ale kdo ví, co s datem premiéry udělají momentální stávky.