Už nějaký ten pátek víme, že legendární Bláznivá střela, ve které se role poručíka Franka Drebina bravurně zhostil Leslie Nielson, vrátí v novém kabátku. Hlavní role se ale tentokrát ujme Liam Neeson, který nedávno během rozhovoru pro Collider prohlásil, že pokud všechno půjde dobře, natáčení by mělo odstartovat již v polovině léta. Momentálně herec čeká na finální scénář, o který by se mělo starat duo Dan Gregor a Doug Mand. Na projekt taktéž dohlíží Seth MacFarlane, tvůrce a hvězda seriálu The Orville, který je jedním z hlavních producentů.

Navíc se také zdá, že snímek patrně nebude kompletním restartem. Původně se čekalo, že Neeson se stane novou tváří výše zmíněného poručíka. Nyní se ale zdá, že nakonec ztvární jeho syna, tedy Franka Drebina mladšího. 

Za celou původní trilogii je zodpovědné filmařské trio, které je známé pod zkratkou ZAZ. Tvoří ho Jim Abrahams, David Zucker a jeho mladší bratr Jerry Zucker. Všichni tři jsou považováni za krále filmových parodií, kteří pracovali téměř na všech projektech společně. Čtvrtá Bláznivá střela se původně připravovala už v roce 2009, přičemž se počítalo s tím, že Leslie Nielson se opět vrátí do hlavní role. Herec však bohužel o rok později zemřel, tudíž celý plán tak šel ke dnu.

Debaty o rebootu pak započaly někdy v roce 2013, ovšem věci se daly pořádně do pohybu až v roce 2021, kdy se na jeho výrobu rozhodl dohlížet zmíněný Seth MacFarlane. Tak doufejme, že i verze s Liamem Neesonem, kterého čeká premiéra jeho již stého filmu jménem Marlowe, bude také obsahovat řádně šílený, povedený a i trochu provokativní humor, jenž bude okořeněný onou pro sérii ikonickou nadsázkou. 

Novou Bláznivou střelu natočí Akiva Schaffer, který je například zodpovědný za komedie jako Sousedská hlídka a Popstar: Vše pro slávu. Je taktéž jedním ze členů populárního komediálního tria The Lonely Island, pro které natočil hned několik hudebních klipů.

Pokud by se skutečně mělo začít natáčet letos v létě, pak odhadem bychom se filmu měli dočkat někdy po polovině roku 2024. Ale to se necháme překvapit.