Zda se někdy Marvel vyškrabe zpět ke své slávě z předchozích let, je stále ještě otázkou. Jedním z jeho nadcházejících titulů, kterým se komiksový gigant pokusí získat zpět přízeň fanoušků, bude anti-hrdinská týmovka jménem Thunderbolts.

Ta se měla původně začít natáčet letos v červnu, nicméně posléze začala Hollywood sužovat stávka scenáristů. A jelikož ještě ani nebyla dokončená finálová verze scénáře, hlavní část produkce se musela odložit na neurčito. Vše pak ještě více zkomplikovala následná stávka herců, která skončila před pár měsíci.

Wyatt Russell, který si pro film zopakuje roli Johna Walkera, však v nedávném rozhovoru pro The Hollywood Reporter odhalil, že první klapka nakonec padne na jaře 2024, zřejmě někdy během března nebo dubna.

Herec dále uvedl, že Thunderbolts bude MCU projektem, který se bude moci chlubit svou „hloubkou“. Ale co si budeme povídat, něco takového se už říkávalo i u mnohých předchozích marvelovských titulů, nicméně ve výsledku se o nic unikátního vlastně nejednalo. Ale třeba nás nakonec Thunderbolts mile překvapí.

I přestože jednou z předních postav se stane Yelena Belova (Florence Pugh), režisér Jake Schreier před několika měsíci uvedl, že se nebude jednat o přímé pokračování marvelovky Black Widow (2021). Film by tak měl působit samostatně. 

Vůdcem celého týmu by se každopádně měl stát Winter Soldier (Sebastian Stan). Dále se můžeme těšit na přítomnost postav jako Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), Ghost (Hannah John-Kamen), Red Guardian (David Harbour), Taskmaster (Olga Kurylenko) a Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross (Harrsion Ford). Představit by se nám měl také superhrdina Sentry, jehož si zřejmě zahraje Steven Yeun (Živí mrtví).

Režisér Jake Schreier, který je zodpovědný za snímky jako Robot a Frank (2012) a Papírová města (2015).

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 7. 2025.