První klapka páté a finálové řady veleúspěšného seriálu Stranger Things (2016) měla padnout už minulý rok. Když ale Hollywood ochromily stávky herců a scenáristů, start hlavní části produkce se musel odložit na rok 2024. Věci se ale konečně dávají pořádně do pohybu. Děj je zmapovaný, scénář napsaný, herci připravení.

A Netflix nedávno oznámil, že natáčení poslední sezóny konečně odstartovalo. V rámci toho Netflix zveřejnil fotku, na které se nachází část štábu a přední herecké hvězdy. Prohlédnout si ji můžete níže. Jak již bylo řečeno, fanoušci by měli počítat s tím, že pátá řada velkolepý příběh seriálu definitivně uzavře. Máte mít připravené kapesníky? Inu, raději je mějte někde poblíž. 

Nyní je otázkou, jak dlouho vlastně natáčení a následná postprodukce potrvají. Pokud všechno půjde dobře, Netflix by mohl premiéru naplánovat na léto 2025, ale je samozřejmě možné, že ji nechá až na konec příštího roku. Přinejhorším může sezóna vyjít až na začátku roku 2026, ale tomu se zřejmě Netflix bude snažit vyhnout.

Bratři Dufferovi, showrunneři celého seriálu, každopádně uvedli, že si se zakončením dali opravdu náležitě záležet, tak snad nás čeká rozloučení se vším všudy. 

Podle informací z minulých týdnů se také zdá, že některé epizody z páté řady by mohl zrežírovat legendární filmař Frank Darabont (Mlha), který by se tak za kamery vrátil po více než 10 letech. Režisérských otěží se jinak tradičně chopí i výše zmínění Bratři Dufferovi.