Před měsícem vyšlo najevo, že hororová série Oni, která pojednávala o vraždících choutkách tří maskových zabijáků, se dočká hned tří dalších filmů. A nedávno konečně odstartovala produkce jednoho z nich. Režie se tentokrát ujal Renny Harlin, který například natočil druhý díl Smrtonosné pasti z roku 1990. Harlin ale má dobré zkušenosti i s hororovým žánrem. Natočil třeba snímky Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu a Vymítač ďábla: Zrození. Nutno také dodat, že právě díky čtvrtému dílu Noční můry z Elm Street se mu otevřely dokořán vrata Hollywoodu, přičemž i sám Harlin prohlásil, že se do světa hororu velice rád vrací. 

Hlavní hrdinku filmu si má zahrát Madelaine Petsch, šestadvacetiletá herečka, která je jednou z hvězd seriálu Riverdale. Připojí se k ní Froy Gutierrez, který v hororu ztvární hrdinčina kluka. Těm se při jejich společné cestě přes divočinu v Ohiu porouchá auto, v rámci čehož budou muset strávit noc v nedalekém motelu. Neví ale, že už si na ně brousí nože tři maskovaní vrahouni, kteří jim hodlají udělat ze života peklo.

První díl z roku 2008 natočil Bryan Bertino, přičemž se zároveň jednalo o jeho celovečerní debut. A i přestože reakce od diváků a kritiků nepatří mezi nejpozitivnější, z komerčního hlediska si snímek vedl rozhodně slušně. Z rozpočtu 9 milionů dolarů se snímku podařilo vydělat přes 82 milionů. Přesto ale fanoušci museli na pokračování čekat celých deset let. V roce 2018 tak vychází druhý díl jménem Oni 2: Noční kořist, který se dočkal poměrně rozporuplných reakcí.

Obnoví tak připravovaná trilogie zašlou slávu celé hororové série? To se necháme překvapit. Stejně tak je otázkou, zda bude momentálně natáčený díl nějak zásadně propojený s předchozími filmy.