Přesně za měsíc k nám dorazí snímek Halloween končí, závěrečný díl hororové trilogie Halloween, ve kterém se Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) opět postaví hrozivému Michaelu Myersovi, tentokrát už opravdu úplně naposledy. Nově jsme se proto dočkali také zbrusu nových fotek z filmu, které si můžete prohlédnout níže. Nějakou dobu už také víme, o čem přesně závěrečný díl bude.

Příběh se bude odehrávat čtyři roky po událostech dílu Halloween zabijí. Laurie žije společně se svou vnučkou Allyson (Andi Matichak), přičemž zároveň také dokončuje psaní svého memoáru. A i přestože se během té doby Myers neobjevil, Laurie ví, že to se může každou chvíli změnit. Předzvěst návratu maskovaného vrahouna se ponese v podobě vraždy malého chlapce, ze které je obviněn mladý muž jménem Corey Cunningham (Rohan Campbell).

A rázem půjde zase vše od desíti k pěti. Laurie se tak bude muset opět postavit muži, jehož přízrak ji děsil po několik dlouhých desítek let. Jak ale celá série skončí? Povede se Laurie konečně jednou provždy zlikvidovat maskovaného zabijáka s neuvěřitelně tuhým kořínkem? Nebo se dočkáme tragického konce? To se necháme překvapit. Celá trilogie je přímým pokračováním prvního filmu z roku 1978, přičemž ignoruje dějství z následných sequelů. Produkce původně probíhala souběžně s natáčením předešlého dílu, nicméně vše zkomplikovala pandemie koronaviru.

Snímek si opět vzal na starost filmař David Gordon Green, který se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na tom pak ještě pracovali Paul Brad Logan, Chris Bernier a Danny McBride. Sama Jamie Lee Curtis v minulosti prohlásila, že to bude opravdu úplně naposledy, co roli Laurie ztvární. Tak doufejme, že nás skutečně čeká zakončení se vším všudy. U těch hororů člověk nikdy neví! Obzvlášť u takových, kde je hlavní padouch téměř nezničitelný.

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 10. 2022.