Na konci jara minulého roku na službě Disney+ premiéroval seriál Narozen v Americe, který byl adaptací slavného komiksu Genea Luena Yanga jménem Američan čínského původu. Seriál sice byl poměrně nenápadný, ale mohl se chlubit poměrně slušným obsazením, do kterého například patřili Ke Huy Quan a Michelle Yeoh, hvězdy ze snímku Všechno, všude, najednou (2022).

S další sezónou by ale fanoušci neměli počítat, alespoň tedy ne na Disney+. Služba se rozhodla, že seriál pro druhou sezónu nakonec neobnoví, podle serveru Deadline by hlavním důvodem měla být příliš nízká sledovanost. Neznamená to ale, že celý seriál půjde hned do koše, podle všeho je v plánu práva na seriál prodat jiné platformě nebo studiu, které by mohlo v příběhu pokračovat. 

Děj seriálové adaptace vypráví o mladém Američanovi čínského původu jménem Jin Wang (Ben Wang), který se snaží žít si životem prostého středoškoláka. Jednoho dne se ale ve škole objeví nový student z Číny jménem Wei-Chen (Jim Liu), přičemž Jin je pověřen, aby mu dělal průvodce.

Wei-Chen ovšem nepochází tak úplně z našeho světa. Jedná se totiž o syna mocného Opičího krále (Daniel Wu), před jehož silou se klepali i samotní bohové. Na Jina tak čeká velkolepé dobrodružství, jehož cílem bude získat bájný Čtvrtý svitek. Oběma hrdinům se ale dostane pomoci od božské Kuan-jin (Michelle Yeoh). Pokud budete chtít dát seriálu přece jenom šanci, můžete si ho pustit na Disney+. 

Necháme se každopádně překvapit, zda o seriál nějaké významné studio projeví zájem. Pokud ne, série bude zřejmě čelit trvalé stopce. Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal herec Kelvin Yu, který například napsal mnohé epizody k animovanému seriálu Bobovy burgery (2011).

Dále se v seriálu objevili herci jako Stephanie Hsu, Poppy Liu, Chin Han, Tori Keeth, Leonard Wu, Derek Yates a Liam Risinger.