Tento týden vstoupí do českých kin velkolepý historický epos Napoleon, ve kterém si slavného francouzského vojevůdce, jenž se pokusí srazit Evropu na kolena, zahrál Joaquin Phoenix. Studio Sony se proto ještě rozhodlo divákům nadělit krátký finální trailer, ve kterém se toho sice moc nenamluví, ale napětí se v něm dá vyloženě krájet. Podívat se na něj můžete výše.

Snímek už také sbírá první recenze, které jsou spíše pozitivní. Jak se dalo čekat, chvály se dočkala především audiovizuální stránka, z níž má divákům padat brada na zem, a také herecké výkony jak Phoenixe, tak i Vanessy Kirby, která ztvárňuje Napoleonovu ženu Josephine. Ve snímku se také podle všeho nachází až překvapivě moc humoru, který recenzenty rozděluje, někteří ho uvítali, jiným přišel přes čáru. Film je ale například kritizován za jeho až příliš rychlé tempo. A i přestože stopáž má přes dvě a půl hodiny, snímek se i tak může zdát jaksi nedodělaný. 

Zde je nutné dodat, že do kin půjde „zkrácená“ verze, někdy v budoucnu nám totiž režisér Ridley Scott hodlá nadělit verzi režisérskou, která ještě minulý měsíc měla 270 minut, byla tudíž asi čtyři a půl hodiny dlouhá. Je tudíž možné, že se u Napoleona bude opakovat stejný scénář, který proběhl u filmu Království nebeské (2005). Rozšířená verze tohoto dalšího Scottova historického eposu se totiž dočkala mnohem větší chvály než verze, která šla do kin.

Na výsledek jsme každopádně velice zvědaví, veškeré dosavadní trailery vypadají opravdu skvěle. A pokud má být audiovizuální stránka skutečně tak slušná, byla by škoda kino vynechat. 

Ridley Scott, se postaral o režii, přičemž scénář zas zpracoval David Scarpa (Den, kdy se zastavila Země).

Dále se ve snímku objeví herci jako Benjamin Chivers, Ludivine Sagnier, Ian McNeice, Matthew Needham, Ben Miles, Paul Rhys, Youssef Kerkour a Scott Handy.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 23. 11. 2023.