Enen no Shouboutai nebo v anglické verzi Fire Force chcete-li, je anime adaptace shounen mangy Atsushi Ookuba, která vychází v japonském Weekly Shounen Magazine od září roku 2015. Ookuba se předtím mimo jiné věnoval velmi úspěšné manga sérii Soul Eater, jenž byla adaptována do stejnojmenného seriálu.

První série čítala 24 dílů a byla odvysílána v létě minulého roku. Na streamovací službě Crunchyroll se objevila v originální japonštině s anglickými titulky zatímco Funimation nabídlo i anglický dabing. O animaci se postaralo studio David Production, které můžete znát ze série JoJo no Kimyou na Bouken a jeho sequelů.

Svět Fire Force se vypořádává s neznámým a nebezpečným fenoménem. Lidé jsou náhodně proměňováni v krvežíznivá plamenná monstra takzvané Infernáli, kteří nepřinášejí nic jiného než smrt a destrukci. Proti nim stojí speciálně vycvičení požárníci, kteří si v těžkých bojích vypomáhají ohnivou magií.

Enen no Shouboutai: Ni no Shou, tedy druhou sérii, zpracují lidé z David Production, ale štáb se trochu pozmění. Pojďme si to tedy probrat. Tatsuma Minamikawa bude anime režírovat a dohlížet na scénáře. Nahrazuje tak Yuki Yase z předchozí sezóny. Yumenosuke Tokuda se připojí k stávajícím kolegům Hideyuki Morioka (designér postav) a Yoshio Kosakai jakožto animační režisér. Neito Hirohara se připojí k Hiroyuki Ohkaji a Tsutomu Matsuura na pozici hlavního animátora. hudbu pro tuto sérii, ale znovu složí původní skladatel Kenichiro Suehiro.

Na to, jak bude anime vypadat se můžete podávat na oficiálním obrázku a dvou videích. Jedno pro domácí a druhé pro americký trh. Premiéra seriálu je naplánována na červenec/júl 2020.