Probíhající soudní spor mezi Amber Heard a Johnnym Deppem odhalil další překvapení. Zdá se, že negativní titulky o herečce ji rozrušily natolik, že se uchýlila k razantnímu kroku a propustila celý svůj vlastní PR tým. Zajímavé však je, že Amber Heard učinila toto rozhodnutí těsně před vlastní svědeckou výpovědí.

Tato informace, kterou přinesl deník NYPost, je jistě předmětem zájmu. Amber Heard si tímto rozhodnutím jistě chtěla vylepšit vlastní image, ale dle reakcí to bude mít zjevně opačný účinek. Obzvlášť, když se proti ní na sociálních sítích shromáždili fanoušci Johnnyho Deppa. Dva vybrané zdroje uvedly následující důvody, proč herečka svůj tým propustila:

„Nemá ráda špatné titulky,“ uvedl stručně zdroj první. Amber Heardová byla rozhodně středem mnoha negativních titulků. Obzvlášť, když petice za její odstranění z filmu Aquaman a ztracené království získala již přes tři miliony podpisů. Jiný zdroj uvedl, že Amber Heardová je „frustrovaná z toho, že její příběh není prezentován dostatečně efektivně“.

Propuštěný tým ze společnosti Precision Strategies byl nahrazen společností Shane Communications. „Herečka, která by se měla postavit před soud ve Fairfaxu již v úterý, si nyní najala poradenskou firmu Shane Communications, aby jí pomohla lépe se prosadit u soudu veřejného mínění“, uvedly zdroje.

Stojí za zmínku, že Shane Communications v minulosti již proti Johnnymu Deppovi pracovala. Konkrétně se podílela na následujícím případu:

„Firma pomohla upozornit na obvinění vznesená Deppovými bývalými obchodními manažery, společností The Management Group, podle nichž si hvězda filmu 'Piráti z Karibiku' potřebovala najmout psychiatra kvůli svému 'nutkavému utrácení', které činilo 2 miliony dolarů měsíčně.“

Přečtěte si také: Jonathan Majors v MCU skončil. Soud ho shledal vinným z napadení a obtěžování

Pro Amber Heard ovšem nemusí být tak snadné obrátit situaci u soudu jako vyměnit PR. Soudní proces již probíhá, přičemž zvrátit myšlenky milionů lidí bude vyžadovat víc než jen nový tým. „Po letech budování narativu nemůžete změnit názor veřejnosti během tří týdnů, kdy vás někdo žaluje v nějakém případu,“ řekl jeden ze zasvěcenců do krizového řízení PR.

Podobně se o tyto myšlenky podělila i mluvčí kampaně Lis Smithová: „Je šílené měnit tým uprostřed takového soudního procesu, protože se vám nelíbí titulky v novinách.“

Vzhledem k probíhajícímu soudnímu procesu bude skutečně zajímavé sledovat, co se stane s pověstí a kariérou herečky. Karty se zatím obrátily a mnoho fanoušků se postavilo na stranu Johnnyho Deppa. Samozřejmě se teprve ukáže, zda Johnny Depp soud vyhraje, nebo ne, ale Amber Heard to teď jistě nebude mít lehké.