Na tahu se věnují hraní D&D. Ale věděli jste, že minulý rok uspořádali festival pro všechny milovníky nerdství? Po loňském nultém ročníku se letos chystají na slavnostní první ročník. 

Loni se na přelomu léta a podzimu uskutečnil v Českých Budějovicích nultý ročník Fest(ivalu) Na tahu. Tato skupina uspořádala akci, na které se setkali nejen jejich příznivci, ale také fanoušci fantasy, sci-fi, gamingu a RP her. Celá akce se uskutečnila v areálu místního DDM a v plánu byl i program v letním kině. Počasí tomuto programu bohužel nepřálo.

V rámci víkendu se představilo několik zajímavých hostů. Nyní profesionální LoL trenér Freeze přednášel o životě v progamingu, TartarusCast se představil se svou kovárnou a byla k vidění i například přehlídka Star Wars cosplayů v podání Czech Garrison 501st Legion.

Těmito hosty ale program rozhodně nekončil. Návštěvníci mohli dozvědět i o správném stravování u progamerů, překládání deskových her, nebo si vyzkoušet mudlovský famfrpál. V neposlední řadě odehráli Na tahu na Festu díl Věčných duší přímo před zraky návštěvníků.

Za současné situace je velmi těžké odhadnout, jestli bude možné letošní Fest na místě uskutečnit. I tak ale členové Na tahu již začali tuto akci plánovat. Protože chtějí, aby byl první oficiální ročník skvělou akcí, rozhodli ve vytvořit krátký dotazník, který by jim měl pomoci zjistit, co návštěvníci od takové akce očekávají. Jeho vyplněním jim s přípravou velmi pomůžete!

Pokud by vás zajímalo více informací o akci, můžete je získat na oficiálních stránkách Festu, Discordu Na tahu, nebo na FB události.