Na konci minulého měsíce jsme se dozvěděli, že dlouho očekávaný reboot slavné filmové série Highlander, kterou v roce 1986 odstartovala klasika s Christopherem Lambertem a Seanem Connerym, se konečně začal připravovat se vším všudy. Dokonce vyšlo najevo, že první klapka padne už někdy během příštího roku, vyvstaly tak naděje, že chystaný reboot, ve kterém se v hlavní roli tentokrát ukáže Henry Cavill (Zaklínač), by se k nám mohl dovalit už v roce 2025.

Nyní už ale máme v podstatě potvrzené, tomu tak nebude, další boj nesmrtelných uvidíme až někdy v roce 2026. Na konferenci pro investory to uvedl Joe Drake, producent ze společnosti Lionsgate, která bude na výrobu filmu dohlížet. 

Když už je řeč o známém filmovém studiu, které stojí za zabijáckým univerzem Johna Wicka, hodí se připomenout, že o režii se postará filmař a kaskadér Chad Stahelski. Ten popsal, že chystaný reboot Highlandera bude v podstatě takovým „Johnem Wickem s meči“. Z toho lze odvodit, že Stahelski nám nadělí podívanou se skvostnými bojovými sekvencemi, kde místo kulek bude tentokrát svištět vzduchem ocel. Inu, Cavill už má dostatek zkušeností ze Zaklínače (2019), u kterého se také učil všemožné choreografie, tudíž by to pro něho neměl být problém.

Detaily o ději k chystanému rebootu zatím neznáme, ale podle všeho by měl rozpočet filmu činit asi 100 milionů dolarů, což je na hvězdně obsazený snímek od hollywoodského studia fajn číslo. 

Chad Stahelski má každopádně plné ruce práce, kromě Highlandera totiž bude pokračovat v přípravách různých spin-offů na Johna Wicka, přičemž také připravuje filmovou adaptaci slavné videohry Ghost of Tsushima. I Henry Cavill má patrně hodně nabitý program, možná právě proto se nového Highlandera dočkáme až v roce 2026.

Za poslední verzí scénáře by měl být zodpovědný Michael Finch, který napsal celou řadu akčňáků. Za zmínku stojí jeho debut Predátoři (2010) a pak určitě ještě letošní John Wick: Kapitola 4, jehož napsal spolu s Shayem Hattenem