Spolu s Ezrou Millerem jakožto Flashem dorazí za pár dní do kin také nová pixarovka jménem Mezi živly, ve které zavítáme do města čtyř elementů. Před samotným začátkem se ale ještě můžete těšit na krátkou animovanou jednohubku jménem Carl's Date, která bude vycházet z oscarového snímku Vzhůru do oblak (2009) od Petea Doctera a Boba Petersona. Na krátký trailer se můžete podívat výše.

Opět se tak vrací stařík Carl Fredricksen (Edward Asner) a jeho věrný psík Dug (Peterson), na které čeká jaksepatří pořádná výzva. Připravit Carla na jeho první rande od smrti jeho manželky Ellie. Ta ostatně hrála významnou roli i v původním snímku. I přestože k jejímu úmrtí došlo v úvodu filmu před hlavními událostmi příběhu, s pocitem bolesti ze ztráty manželky se Carl vypořádává téměř celou dobu. Nyní to bude Carl s nějakou tou romanťárnou zkoušet znovu, přičemž Dug ho samozřejmě nenechá ve štychu. 

Není ostatně divu, že Pixar se ke svému slavnému animáku i nadále vrací. Vzhůru do oblak má na kontě hned pět nominací na Oscara, přičemž dvě z nich také proměnil. A to v kategoriích Nejlepší animovaný film a Nejlepší hudba. Dodnes se tak jedná o jeden z nejchválenějších a nejpopulárnějších filmů, co kdy studio vyprodukovalo. Na původní snímek taktéž navázala kraťoučká animovaná minisérie Psí kusy (2021), která se zas zaměřila na Duga. Opět nás tak se vší pravděpodobností čeká milé a příjemné pokoukáníčko, které ocení především zapřisáhlí fanoušci původního filmu.

Pokud bychom se vrátili ke zmíněnému celovečeráku o elementech, snímek se bude odehrávat v kouzelném světě antropomorfních živlů, ve kterém jsou voda, země, vzduch a oheň živými a myslícími bytostmi. Hlavními postavami se stanou Wade (Mamoudou Athie), živel vody, a Ember (Leah Lewis), živel ohně, kteří se do sebe samozřejmě zakoukají. Ale všichni víme, že voda a oheň se v lásce zrovna moc nemají. O režii se postaral Peter Sohn, scénář si zas vzali na starost Brenda Hsueh, John Hoberg a Kat Likkel.

Co se předcházejícího kraťasu Carl's Date týče, o scénář se opět postarali původní tvůrci Pete Docter a Bob Peterson, který se zároveň ujal i režie.

Snímek bude uveden v kinech spolu s Mezi živly, premiéra je u nás stanovená na 15. 6. 2023.