Během akce CinemaCon 2022 vyšlo najevo, že vůbec prvního traileru na další díl Avatara, který ponese název The Way of Water, se dočkají fanoušci, co zajdou do kina na Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství. O nějaký čas později by pak tvůrci vydali trailer i online. Ale samozřejmě se dalo počítat s tím, že trailer na jeden z nejočekávanějších filmů posledních několika let, který se patrně komerčně pokusí sesadit z trůnu svého předchůdce, se na internet díky fanouškům dostane o něco dříve.

Během dneška ale konečně vyšla i oficiální verze, trailer si proto v plné kráse můžete pustit výše.

Obsah traileru tak odpovídá popisu, kterého jsme se dočkali díky výše zmíněné akci CinemaCon 2022. Ze samotného děje nám toho příliš odhaleno nebylo. Dočkali jsme se ale řady impozantních záběrů, které přislibují, že návrat na Pandoru bude opravdu velkolepý. Následně pak je možné vidět Jakea, který říká Neytiri, že„bez ohledu na to, kam půjdou nebo co se jim stane, jejich rodina je jejich pevností."

Režisér James Cameron, který k filmu taktéž napsal scénář spolu s Joshem Friedmanem, tvrdí, že se svým týmem se údajně znovu pokusili posunout hranice toho, co filmy dokážou. Slavný filmař taktéž doufá, že druhý díl svým komerčním ziskem překoná nejenom všechny marvelovky, ale i díl první, který je se svými 2,8 miliardy momentálně nejúspěšnějším filmem všech dob.

Avatar 2 má přivést zpět i mnoho herců z původního obsazení prvního filmu. Dočkáme se tak Sama Worthingtona jako Jakea Sullyho, Zoe Saldany jako Neytiri, Stephena Langa jako plukovníka Milese Quaritche, Giovanniho Ribisiho jako těžařského bosse Parkera Selfridge, Joela Davida Moora jako doktora Norma Spellmana a Sigourney Weaver jako Grace Augustine. Mimo jiné se také dočkáme herců jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.