Svou cestu na nabitou akci DC FanDome si našel i očekávaný snímek Black Adam, jehož premiéry bychom se měli dočkat na konci příštího roku. I proto jsme se prozatím nedočkali hraného traileru. Ovšem - netřeba zoufat. Detaily o chystané komiksové adaptaci nám totiž prozradil sám Black Adam, kterého ve snímku ztvární legendární herec Dwayne „The Rock“ Johnson.

Přečtěte si také: The Rock sa objaví v kinách ako Black Adam od DC

Na to, kdo vlastně Black Adam je a odkud pochází, nám alespoň částečně odpověděl krátký filmeček, který si pro nás tvůrci filmu přichystali.

Black Adam se narodil už před pěti tisíci lety v zemi nazvané Kahndaq. Tento stát, ne nepodobný starověkému Egyptu, prosperoval díky své rozmanité kultuře a značnému bohatství. Je však třeba podotknout, že zdejšímu růstu značně pomohla i přítomnost magie. Takový rozvoj však vyžaduje určité oběti, a tak mocní žili na úkor běžného lidu. To se ale mělo časem změnit. Kahndaq potřeboval hrdinu - místo něj však dostal Black Adama.

Extrémní kroky, které při ochraně této země učinil, ale nakonec přinutily čaroděje jménem Shazam k tomu, aby Adama připravil o jeho schopnosti a uvěznil jej v hrobce, z níž není úniku. Nebo ano?

Jak na konci filmeček prozrazuje, Adam se po dlouhých staletích spánku vrací, aby nastolil spravedlnost a pořádek podle svého. A tentokrát se rozhodně nemíní nechat zastavit.

Snímek by tedy dějově měl předcházet úspěšné komiksovce Shazam! z roku 2019. V tomto filmu se původně postava Black Adam měla objevit, nakonec se ale dočkala samostatného filmu, který nám tohoto antihrdinu představí mnohem blíže.

V rámci otázek od fanoušků nám také Johnson poskytl hned několik detailů, které se s filmem pojí. Tou zdaleka nejzajímavější, ale i nejzásadnější informací je potvrzení přítomnosti takzvané Justice Society of America (zkráceně JSA). Jak se zdá, tak se právě tato skupina superhrdinů ve filmu objeví. Ono se vlastně ani není čemu divit, když se v komiksech právě k nim Black Adam přidal. Jestli tomu tak ale bude i v připravovaném filmu, se můžeme jen dohadovat. Adam totiž z této partičky zatím rozhodně není nadšený.

Prozatím jsme mohli vidět létajícího Hawkmana, Doctora Fate, Cyclone, která umí ovládat vítr a Atom Smashera, který se umí pořádně zvětšit. Tak uvidíme, jestli si do filmu najdou cestu i další hrdinové z JSA.

Zároveň to naznačuje, že Black Adam se bude odehrávat ještě před filmovým Shazamem. JLA je totiž generálně umísťována ještě před Ligu spravedlnosti. Jak ale ukázala seriálová Stargirl, mohlo by jít o paralelní vesmír, neboli jinou Zem. Protože se ale v prvním Shazamovi objevil Superman z Justice League a Black Adam je v komiksech i adaptacích protivníkem Shazama, zřejmě to bude trochu zamotanější.

I když se tentokrát na celý příběh budeme dívat z pohledu antihrdiny, rozhodně to neznamená, že se bude jednat o kdovíjak ponuré vyprávění. DC, respektive společnost Warner Bros., totiž chce pokračovat v nastaveném trendu. Stejně jako v případě již zmiňovaného filmu Shazam! či výborné Wonder Woman se dočkáme spíše odlehčenějšího zážitku. To však rozhodně neznamená, že by tím film ztrácel na lákavosti. Podle Dwayna Johnsona se totiž máme dočkat vskutku unikátní podívané, která nemá na poli superhrdinských filmů obdoby.

Tak uvidíme, jak vše dopadne. My se na film rozhodně těšíme a tvůrcům držíme palce. Jak se totiž zdá, karta se konečně obrací a DC má opatrně našlápnuto ke slibně vypadajícímu univerzu.