H.P. Lovecraft sem, H.P. Lovecraft tam. Dílo tohoto legendárního amerického spisovatele ovlivňuje videoherní, filmový, seriálový a knižní hororový svět už nějaký ten pátek. V poslední době však jeho dílo zažívá obrovský boom. Vychází spousta hororových her (Moon of Madness, Sinking City) a přepisů jeho povídek (Hemživý chaos a jiné příběhy, Smyčka medúzy a jiné příběhy).

Přečtěte si také: Na konci května můžeme očekávat druhý svazek utajených Lovecraftových povídek s názvem Smyčka medúzy a další příběhy

I komiksový svět je vcelku přeplněný strachem z nejistoty a z neznáma, který nám tento spisovatel vštípil. Nakladatelství Argo, respektive komiksová odnož Argomiks má však pro nás něco jedinečného. Komiksovou adaptaci povídek, kterou kdysi dávno nakreslil uruguayský kreslíř Alberto Breccia, jenž zemřel již v roce 1993. Tyto grafické povídky nesou název Mýtus Cthulhu a byly vytvořeny ve spolupráci s argentinským autorem Norbertem Buscaglii.

Celá komiksová adaptace je úpravou již známých povídek o oblíbené tajemné bytosti Cthulhu, o té chapadlovité bytosti, která patřila k takzvaným Prastarým. K druhu, který v minulosti ovládal Zemi a teď se vrací zpět. Od komiksu můžeme očekávat strach z neznáma, nepříjemný pocit nejistoty a to vše doplněné syrovou kresbou od Alberta Breccia, kterou si můžete prohlédnout na přiložené ukázce. Víme, že takový popis má každá Lovecraftovská adaptace a velmi často nedosahuje vysokých kvalit. U tohoto starého komiksu však očekávejte naprostý opak, kvalitu a nepříjemný pocit, který vás chytne a nepustí, ani po přečtení celé sbírky.

Tento velice očekávaný komiks vyjde ve tvrdých deskách a velkém formátu Argomiks, aby černobílá kresba ještě více vynikla. Datum vydání je stanoveno na 25. června/júna 2020. Jste připraveni prožívat tíživý pocit strachu?