Už od dob Seana Conneryho, který se v šedesátých letech stal prvním představitelem agenta 007, dohlíží na celou filmovou sérii producenti z rodiny Broccoli. Její hlavou je momentálně Barbara Broccoli, která na filmech o Jamesi Bondovi začala pracovat už od svých sedmnácti let. Právě ona bude jednou z klíčových osob, která bude rozhodovat, kdo se stane příštím Jamesem Bondem. Jelikož měl před pár měsíci premiéru snímek Není čas zemřít, ve kterém jsme dali sbohem Bondovi v podání Daniela Craiga, pomalu se začíná debatovat o tom, kdo bude jeho nástupcem. Někteří fanoušci se ale dovolávají toho, aby série prošla jednou určitou inovací.

Mnozí fanoušci se totiž nechali slyšet, že by se jim líbilo, kdyby příštího Bonda tentokrát ztvárnila žena. O této možnosti se v minulosti debatovalo už mnohokrát, ale nyní, když je Craigova éra u svého oficiálního konce, se rozjely znovu s novým zápalem. Přesně na toto téma dostala otázku i Barbara Broccoli během rozhovoru pro The Hollywood Reporter, přičemž producentka řekla následující:

,,Myslím, že to bude muž, protože žena by dle mého názoru Jamese Bonda hrát neměla. Zamlouvá se mi představa tvořit nové postavy přímo pro ženy, ale ne to, aby se ženy ujímaly mužských rolí. Podle mě mnoho velkých a skvělých rolí pro ženy dnes nemáme. A pro mě je důležité, že děláme filmy pro ženy o ženách.“

Velice podobný názor před pár měsíci uvedl i Daniel Craig, jenž se ztotožňuje s názorem producentky, že místo toho, aby Bonda hrála žena, by se měly tvořit nové role a charaktery, které budou výhradně ženské. Broccoli taktéž prohlásila, že Bonda může hrát zástupce jakékoliv rasy, důležité je však to, aby byl Britem. 

Mezi populární ženské kandidáty patří například herečka Lashana Lynch, která v poslední bondovce ztvárnila schopnou agentku Nomi. Další oblíbenou kandidátkou je i Gillian Andreson, která se proslavila v roli agentky Scullyové v seriálu Akta X. Ještě před prohlášením producentky ale bylo poměrně jasné, že příštího Bonda si žena určitě nezahraje. U bookmakerů mají největší šance herci Tom Hardy a Regé-Jean Page. Mezi další populární kandidáty patří i Idris Elba, Tom Hiddleston, Richard Madden a Henry Cavill. Předběžné jednání o příštím Bondovi již proběhlo, ale skutečné pátrání má začít až někdy během příštího roku.