Liam Neeson v poslední době točí jeden akční thriller za druhým. Pokud vás to už omrzelo, tak se tomu vůbec divit nebudeme. I přestože se čas od času najdou docela zábavné tituly, většinou se jedná o dost tuctové počiny, které především zachraňuje Neesonovo charisma.

A zdá se, že britský herec s tím ještě nehodlá seknout. V přípravě je totiž další akční thriller, který ponese název Mongoose. Herec si zahraje Ryana "Fanga" Flanagana, válečného hrdinu, jenž napříč zeměmi prchá před policií, protože byl obviněn ze zločinu, který však nespáchal. K Flanaganově štěstí se ale do pronásledování zapletou i členové jeho bývalého praporu, v rámci čehož se začne na jeho stranu obracet i veřejnost, která bude podporovat jeho útěk před ochránci zákona. První klapka by měla padnout v Austrálii někdy po začátku příštího roku. Na výrobu bude dohlížet Amazon.

Podle všeho máme očekávat akčňák, který bude natřískaný automobilovými honičkami.

O režii se postará Mark Vanselow, který je v Hollywoodu kaskadérským veteránem. V rámci své profese například pracoval na filmech jako Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007), Indiana Jones a království křišťálové lebky (2008) a Já, robot (2004). Chystaný film bude jeho celovečerním debutem. S Neesonem už pracoval na titulech Mrazivá pomsta (2019) a Mrazivá past (2021).

O scénář se má postarat Thompson Evans, který napsal romantickou komedii Černá listina (2011) a drama Buried in Barstow (2022). 

Momentálně by měl ještě probíhat casting, takže v brzké době bychom se mohli dozvědět, kdo se k herci ještě připojí. Snímek zatím nemá stanovené datum premiéry.

Ještě připomeneme, že Neeson se stane novou tváří Franka Drebina v chystaném rebootu Bláznivé střely, který studio Paramount uvede v roce 2025.